CV-ketel onderhoud

Cv-ketel onderhoud verlengt de levensduur van uw gehele cv-installatie. Leest u hier alle informatie over het onderhouden van uw cv-installatie en de bijbehorende kosten.

cv onderhoud

Uw Centrale Verwarming (CV) is van vitaal belang in uw woning. Hij zorgt voor al uw warm water, zowel om lekker te douchen en om de woning te verwarmen.

Zonder goed werkende cv-ketel krijgt u geen warm water in de douche en zullen uw radiatoren uw huis niet op temperatuur komen.

Iedere cv-ketel heeft onderhoud nodig. Zelfs een goed werkende cv installatie profiteert van periodiek onderhoud.

Tijdens dit onderhoud wordt ervoor gezorgd dat uw cv-ketel optimaal presteert en komen eventuele problemen aan het licht.

Door het juiste onderhoud bereikt u dus optimale verbranding, door deze optimale verbranding wordt er minder gas verbruikt om het water te verwarmen.

Optimaal cv onderhoud

Als de cv-ketel goed onderhouden wordt zal dit resulteren in een lager energieverbruik, u profiteert dus van een lagere energierekening met het juiste onderhoud.

De maandlasten zullen een stuk lager worden door het juiste periodieke onderhoud.

De Loodgieter-Expert is uw nummer één adres voor onderhoud maar ook als het gaat om een verstopte afvoer kunnen wij u goed helpen.

Wij zijn namelijk een officieel erkend en gecertificeerd onderhoudsbedrijf en bij ons is uw cv altijd in goede handen.

Een cv-ketel heeft regelmatig een onderhoudsbeurt nodig. Als u een oude ketel heeft zogenoemd een ‘open ketel’ dan is een keer per jaar voldoende.

Bij een nieuwe cv-ketel mag het onderhoud eens in de 2 jaar zijn.

Wat zijn de voordelen van onderhoud?

  • Veiligheid
  • Storingen voorkomen
  • Veel meer rendement behalen

Combiketel onderhoud

Wat belangrijk is is uw wooncomfort. Een goede combiketel speelt hierbij een zeer belangrijke rol. Door een cv-ketel wordt een woning verwarmt maar u kunt ook natuurlijk heerlijk warm douchen door de ketel.

Het onderhoud aan de cv-ketel is hierom extra belangrijk. Stelt u zich eens voor dat u straks onder een koude douche moet staan omdat u te laat was met het onderhouden van uw cv-ketel.

Bij het onderhouden hoort ook de controle van de veiligheid. In de ketel vind zich een gas verbranding plaats die het water opwarmt.

Hierdoor worden er flinke hoeveelheden gas gebruikt en deze voorziening moet uiteraard super veilig zijn.

Bij het onderhoud plegen zal de ketel jaarlijks afgesteld moeten worden op het gas verbruik. Het is de bedoeling dat de ketel zo zuinig mogelijk wordt afgesteld voor u zodat uw stookkosten naar beneden zullen gaan.

Dit kan u wel tot 10 % op uw maandelijkse rekening schelen.

Waarom moet een combiketel onderhouden worden:

  • Zuiniger gas verbruiken
  • Veiligheid in huis
  • Levensduur van de ketel
  • Weinig kans op storingen

Door onderhoud geen koolmonoxidevergiftiging

Door een vergiftiging van koolmonoxide overlijden er jaarlijks een hoop mensen of krijgen gezondheidsklachten. De grootste oorzaak is een slecht onderhouden cv-ketel of ouderwetse geiser.

Ook een slechte ventilatie in het systeem kan hiervoor zorgen. Bij een slechte verbranding van het aardgas zullen er giftige gassen ontstaan en deze kunnen in uw woning terecht komen.

Hierdoor willen wij u erop wijzen dat jaarlijks onderhoud echt nodig is zelfs bij nieuwe cv-ketels.

Hoe vaak cv-ketel onderhoud

Wij krijgen vaak de vraag hoe vaak het onderhoud aan de ketel uitgevoerd moet worden. De frequentie is in een doorsnee woning met een doorsnee gezien ongeveer eens per 2 jaar.

Als de ketel wat ouder is zal dit iets vaker moeten gebeuren omdat deze simpelweg eerder slijt en dus vaker bijgesteld moet worden.

Cv-ketel onderhoudscontract

Een veelgebruikt principe bij cv-ketel onderhoud is het onderhoudscontract. Aangezien het onderhoud met een vaste frequentie uitgevoerd moet worden.

Afhankelijk van de gebruiksintensiteit van de ketel wordt bepaald met welke interval het onderhoud uitgevoerd moet worden. In de meeste gangbare situaties gebeurd dit 1 keer per jaar.

Met een contract betaald u een vast bedrag per jaar en in ruil daarvoor wordt het periodieke onderhoud uitgevoerd en worden eventuele storingen tussendoor ook gerepareerd.

Voor veel mensen is dit een uitkomst omdat heel duidelijk is wat de kosten zijn en omdat er niet zelf bijgehouden hoeft te worden wanneer het cv-ketel onderhoud precies uitgevoerd moet worden.

cv installateur

Handig voor de verzekering

Sommige verzekeraars stellen het verplicht om goed cv-ketel onderhoud uit te voeren. Bij eventuele ongelukken kan de verzekering vragen om aan te tonen dat het onderhoud aan de cv-ketel met regelmaat is uitgevoerd.

Bij een onderhoudscontract kunt u gemakkelijk aantonen dat het onderhoud wel degelijk goed met een juiste interval uitgevoerd is.

Eenmalig onderhoud

Het kan ook zomaar gebeuren dat een cv-ketel tussendoor kapot gaat. Het is dan noodzakelijk om eenmalig onderhoud uit te voeren en dit dient dan snel te gebeuren. Wij hebben een spoedservice die u helpt bij het opeens falen van de cv-ketel.

Wij kunnen dan voor eenmalig onderhoud dezelfde dag nog langskomen en er voor zorgen dat de cv-ketel weer naar behoren werkt.

Het eenmalige onderhoud voeren wij zonder voorrijkosten uit zodat u voor een scherpe prijs er weer warm bijzit.

Nieuwe cv-ketel

Mocht het zo wezen dat bij het onderhoud blijkt dat de reparatiekosten te hoog uit komen dan is het misschien wel beter een nieuwe ketel aan te schaffen.

Als als voorbeeld de warmte wisselaar kapot is van uw ketel is dit een dure grap om deze te vervangen.

Als u een nieuwe cv-ketel aanschaft dan voorkomt u niet alleen maar de eventuele reparatiekosten, maar u zult zeker profiteren van een beter en zuiniger rendement.

Op deze manier zal u op de stookkosten gaan besparen en zal u in een zeer korte tijd de kosten van uw nieuwe cv-ketel hebben terug verdient.

cv-ketel-onderhouden

Cv-ketel onderhoud kosten

Voor het onderhoud van de cv-ketel moet uiteraard betaald worden. De kosten zijn normaal gesproken opgebouwd uit eventuele materialen die nodig zijn en daarnaast moet er natuurlijk ook nog arbeidskosten betaald worden voor het uitgevoerde onderhoud.

Voor exacte informatie over de tarieven kan het best een offerte aangevraagd maar hieronder vindt u een globale inschatting van de kosten.

Een loodgieter kost normaal gesproken ongeveer €35 tot €45 per uur exclusief btw, dit is een normaal tarief. De kosten van de materialen zijn uiteraard afhankelijk van hetgeen dat vervangen moet worden.

Ook het merk van de onderdelen dat gekozen wordt is van grote invloed op de uiteindelijk prijs die het zal kosten.

Deskundig advies

Onderhoud dient gewoon goed te gebeuren, daar geloven wij in. Wij zorgen er dan ook voor dat uw centrale verwarming systeem optimaal werkt en minstens een jaar vooruit kan, we willen niet dat na een onderhoudsbeurt van ons er binnen een jaar weer een reparatie aan uw verwarming uitgevoerd moet worden.

Na  het onderhoud aan uw cv-ketel en de gehele centrale verwarming zullen wij u ook van advies voorzien zodat onderhoud minder vaak nodig zal zijn in de toekomst.

Ook dit is een groot pluspunt van onze geweldige service.

Vergelijken van cv-ketel onderhoud

Wanneer u onderhoud wilt laten uitvoeren is het vanzelfsprekend dat u verschillende bedrijven met elkaar wilt vergelijken. Op deze manier kunt u de meest aantrekkelijke prijs vinden en bovendien de beste specialist voor uw cv-ketel onderhoud vinden.

Als u gaat vergelijken zijn er verschillende zaken waar u op kunt letten. Zo moet u zich bijvoorbeeld goed bewust zijn van de erkenningen die de betreffende loodgieters hebben.

Zijn ze bijvoorbeeld aangesloten bij brancheorganisaties en hebben ze een keurmerk dat ze mogen voeren.

Een keurmerk staat voor een bepaalde kwaliteit die de loodgieter kan leveren en een brancheorganisatie kan bijvoorbeeld helpen bij een eventueel conflict.

Goedkoop uitgevoerd

Kwaliteit leveren is het meest belangrijk voor ons, maar dat willen wij wel voor scherp prijzen doen. Dit kunnen wij ook doen omdat wij een groot inkoopvoordeel hebben bij de groothandel en bovendien erg snel werken.

Daarnaast geloven we er simpelweg ook in dat cv-ketel onderhoud ook goedkoop uitgevoerd moet kunnen worden.

Huurwoning onderhoud

Er zijn vaak discussies over wie er nu precies verantwoordelijk is voor het onderhoud aan de cv-ketel of combiketel in een huurwoning. Betaalt de huurder of de verhuurder dat.

Het antwoord is dat het afhankelijk is van het type onderhoud dat uitgevoerd moet worden.

Voor de grote reparaties en periodieke controles is de verhuurder verantwoordelijk. Voor kleiner simpel onderhoud dat zelf uit te voeren is de huurder afhankelijk, denk bijvoorbeeld aan het ontluchten van een cv-ketel en het vervangen van filters.

Offerte vrijblijvend aanvragen

Wilt u uw cv in topconditie houden en is het tijd voor onderhoud? Of u wilt weten of uw cv aan vervanging toe is? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan waarin wij u zullen verbazen met onze scherpe tarief voor een installateur die de perfecte onderhoud service biedt.

Wilt u eerst meer informatie of heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust: wij nemen graag uitgebreid de tijd om u te woord te staan.

Lees meer informatie over een centrale verwarming aanleggen en cv leidingen aanleggen met een Flexibele cv-leiding of lees meer over onze ander mogelijkheden op het gebied van cv-leidingen en cv onderhoud.

Loodgieter Expert
Loodgieter Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!