Hangtoilet plaatsen

Het voordeel van het plaatsen van een hangtoilet, ook wel zwevend toilet genoemd, is de betere hygiene.

hangtoilet

In tegenstelling tot een staand toilet kan u bij een hangend toilet wel onder de pot schoonmaken. Hier leest u alles over de werkwijze omtrent een hangtoilet plaatsen.

Een ander groot voordeel van het plaatsen van een hangend toilet is dat de leidingen zoals de waterleiding en de waterafvoer keurig kunnen worden weggewerkt achter de ombouw die bij een hangtoilet hoort.

Het ziet er dus hartstikke strak en netjes uit.

Leest u op deze pagina alle voor- en nadelen van een zwevend toilet installeren, de kosten en juiste werkwijze voor zelf plaatsen.

Uiteraard kunt u bij ons ook een vrijblijvende offerte aanvragen zodat u snel inzicht krijgt in de kosten voor deze klus.

Plaatsen van een hangtoilet

Het plaatsen van een hangend toilet is voor veel mensen te lastig, niet alleen moet het toilet goed worden aangesloten op de bestaande vloer, alle leidingen zoals de afvoeren en watertoevoer moeten ook netjes worden weggewerkt onder de vloer of in de wanden.

Ten eerste zal er een skelet gebouwd moeten worden waar de stortbak in hangt, uiteraard moet er voor die stortbak een watertoevoer aangesloten worden.

Daarna kan de pot daadwerkelijk geplaatst worden. Daarna zal het skelet waar de stortbak zich in bevindt netjes afwerkt moeten worden.

In de meeste gevallen gebeurt dit met tegels.

Dit is dus niet een klus die zomaar iedereen kan uitvoeren. Het is dan ook raadzaam om professionals zoals de loodgieters bij de loodgieter expert in te schakelen voor het plaatsen van uw hangtoilet.

Installeren van het zwevend toilet

Gelukkig vindt u deze vakman via ons loodgietersbedrijf. Al onze loodgieters zijn multidisciplinair dat betekent dat wij niet alleen leidingen aansluiten maar ook veel bredere klussen aankunnen zoals een hangtoilet plaatsen.

Bij ons als officieel erkend en gecertificeerde loodgietersbedrijf kunt u erop vertrouwen dat wij deze werkzaamheden geheel tot tevredenheid uitvoeren. Alle mogelijke wensen kunnen wij verwezenlijken.

Het hangtoilet wordt altijd aan een stalen frame gemonteerd wat op zijn beurt weer aan de muur bevestigd wordt. Er is dus geen sprake van dat het hangtoilet aan een gipswand hangt.

Inbouwreservoir toilet

Het plaatsen van een hangtoilet gebeurt aan de wand in plaats dat deze aan de vloer word bevestigt. Het inbouwreservoir van het toilet word meegeleverd en maakt een groot deel uit van het bestaande frame.

Na de bevestiging van het frame tegen de muur kunt u deze om laten bouwen met hout en gipsplaten om deze met tegels of stukwerk geheel af te laten werken.

Verschillende mogelijkheden voor plaatsen

Een hangtoilet plaatsen kan op verschillende plekken gebeuren. Doorgaans worden hangtoiletten tegen rechte wanden gemonteerd. Maar af en toe krijgen we de vraag of we een zwevend toilet in een hoek kunnen plaatsen.

Het plaatsen van een hangtoilet in een hoek is uiteraard ook mogelijk. Houd er dan wel rekening mee dat er meer materiaal nodig is.

Er zijn met name meer tegels nodig om de ombouw die over het stalen frame en het waterreservoir netjes af te werken. Daarnaast is het vaak noodzakelijk om extra staal aan te schaffen om het stalen frame in de achterliggende muur te verwerken.

hangend toilet plaatsen

Hoe moet u een hangtoilet plaatsen?

Hier geven wij u een uitleg hoe u zelf een hangtoilet kunt gaan plaatsen. Lees het stappenplan hieronder:

  • Stap 1: De hoogte bepalen

Als u een hangend toilet wilt aanschaffen zit hierbij een frame met stelpoten. Dit frame is bedoelt de juiste hoogte van het toilet te bepalen en hem vast te monteren tegen de achterwand.

De meest gekozen hoogte is rond de 40 cm. Teken de gewenste hoogte af op de muur en stel het frame met de poten waterpas af. Vervolgens kunt u het frame met pluggen bevestigen aan de muur.

  • Stap 2: Plaatsen van de afvoer

Het is de bedoeling dat de wc afvoer goed aansluit op de afvoerpijp. Meet deze nauwkeurig op. Zag de PVC buis af op maat en breng een PVC mof aan om zo de aansluiting te kunnen maken. U kunt de mof met lijm bevestigen zodat deze goed vast komt te zitten.

  • Stap 3: Achterplaat monteren

U heeft nu het hangend toilet gemonteerd aan de muur. Dus is het nu tijd om de achterplaat vast te gaan zetten. Het is de bedoeling dat u de waterleiding met knelfittingen vast draait om zo uw toilet van water te voorzien. Deze leiding moet verbonden worden met de achterplaat.

  • Stap 4: Watertoevoer aansluiten

Sluit nu de watertoevoer aan op het hangende toilet. Ook hier gebruikt u weer knelfittingen. Hiermee wordt alles verbonden zoals de stopkraan en de vlotterkraan. Test nu voordat u alles dicht bouwt of alles waterdicht is en niet lekt.

  • Stap 5: Plaatsen van de ombouw

U kunt kiezen tussen een ombouw van hout of Y tong blokken. Zaag de maat van de PVC pijp uit de houten plaat of uit het Ytong blok. Vervolgens kunt u nu de gehele ombouw dicht bouwen en deze voorzien van stuc of tegelwerk.

  • Stap 6: Hangend toilet plaatsen

Als laatste stap kunt u nu het hangende toilet echt gaan monteren. Zorg ervoor dat u de draad eindes op maat afzaagt en schuif de wc pot er overheen.

De twee bijgeleverde moeren kunt u nu vastdraaien zoals dit in de handleiding staat beschreven.

Toilet is overal te plaatsen

De Loodgieter-Expert is een erkend loodgietersbedrijf en daarom kunnen wij u van dienst zijn bij een breed scala aan diensten. Één daarvan is het plaatsen van een toilet, en afvoeren aanleggen.

Het maakt ons niet uit waar en wat voor soort, wij kunnen het altijd plaatsen. Zelfs als er geen afvoer aanwezig is bieden wij mogelijkheden. Onze vakkundige, gediplomeerde en ervaren loodgieters zorgen voor een snelle, nette plaatsing.

Kosten hangtoilet plaatsen

De kosten van deze klus zijn opgebouwd uit 2 componenten: de arbeidskosten en de materiaalkosten.

Ten eerste zullen de benodigde materialen zoals tegels, hout voor de ombouw, het toilet zelf en overige zaken gekocht moeten worden.

De prijs hiervan is natuurlijk afhankelijk van de prijs van de materialen.

Zo kunt u een duur toilet kopen van bijvoorbeeld Grohe of een goedkoper hangtoilet van bijvoorbeeld de Gamma of Praxis. Ook in tegels zijn in verschillende prijsklassen beschikbaar.

Daarnaast zal de installateur die het geheel gaat aansluiten en afwerken betaald moeten worden. Wanneer u een loodgieter inschakelt moet u er van uitgaan van een uurtarief van ongeveer gemiddeld €35,00.

U kunt ervan uitgaan dat het plaatsen en het afwerken ongeveer 16 uur werk kost.

Offerte hangtoilet laten plaatsen

Wilt u ook een fraai hang toilet geplaatst hebben? Neem dan contact op met de Loodgieter-Expert. Wij staan voor u klaar om u van meer informatie te voorzien en uw vragen te beantwoorden.

Wilt u weten hoe voordelig onze loodgieter uw hangtoilet kunnen plaatsen?

Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan en ontvang zeer snel een bijzonder aantrekkelijk aanbod.

Uiteraard krijgt u de nodige garantie als wij een hangtoilet plaatsen. Op deze manier weet u zeker dat u op een later moment met een hangtoilet opgescheept zit dat eigenlijk niet aan uw eisen voldoet of kapot is.

Loodgieter Expert
Loodgieter Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!