Airco bijvullen in uw woning

Een airco in uw woning werkt met een gesloten vloeistof systeem.

Deze vloeistof werkt als koelmiddel.

Airco reinigen

Niet alleen in de auto maar ook thuis is het airco bijvullen een noodzakelijk kwaad dat moet gebeuren eens in de zoveel tijd.

Ondanks dat het een gesloten systeem betreft, daalt het vloeistof niveau met de tijd door onder andere verdamping.

Eens in de zoveel tijd moet u uw airco bijvullen.

Doet u dit niet, dan neemt de werking van uw systeem af totdat deze helemaal niet meer koelt.

Bovendien daalt het rendement  met als gevolg een hoger stroomgebruik omdat deze langer en meer moet draaien om de gewenste temperatuur te bereiken.

De airco laten bijvullen in uw woning is een onderdeel van het periodieke onderhoud.

Bijvullen van een airco unit

Een airco unit bevat een koelmiddel dat heet freon. Het systeem van een airco is een gesloten systeem maar er zal helaas altijd koelmiddel lekken en verloren gaan.

Om de airco thuis goed te laten functioneren zal er altijd koelmiddel moeten worden toegevoegd om zo een uiterste goede werking van het systeem te blijven houden.

Hoe wordt een airco bijgevuld?

Eerst zal het verouderde koelmiddel uit het systeem worden gehaald doodmiddel van een zuigsysteem.

Na het verwijderen zal het systeem ongeveer 30 minuten op een vacuüm systeem worden aangesloten om zo al het vocht uit de leidingen te verwijderen.

Hierna zal het complete systeem op lekkage beoordeelt worden en eventueel worden gerepareerd als er een lekkage is gevonden.

Nu kan het vullen beginnen met het nieuwe koelmiddel. Dit zal onder een hoge druk worden ingespoten en hierna worden de leidingen weer afgedopt.

Meer informatie over hoe een airco wordt bijgevuld met koelmiddel?

Lees hieronder het stappenplan:

 • Eerst moet het oude koelmiddel worden weggezogen uit het systeem.
 • Door het vacuüm zuigen onttrekken wij al het vocht uit de leidingen.
 • Lekkage controle met een systeem vloeistof
 • Na controle nieuw koelmiddel toevoegen
 • Na het vullen wordt de druk en temperatuur en beveiligingen gecheckt.

Zelf bijvullen

Het vullen van een airco kunt u uiteraard zelf doen mits u de juiste apparatuur in huis heeft.

Zo heeft u de juiste aansluitkoppelingen nodig en koudemiddel wat weer opnieuw in het systeem moet worden gebracht.

Het inhuren van een airco-monteur kost ook niet de hoofdprijs! Bekijkt u op deze pagina het gemiddelde uurloon van een loodgieter zodat u van te voren weet wat de kosten kunnen zijn als u het zelf niet lukt de airco in uw woning bij te vullen.

Laten doen

Voor het bijvullen van een airco in uw woning kunt u het beste een expert in de hand nemen. Het vullen dient namelijk op een bepaalde manier te gebeuren, zonder dat er lucht in het systeem komt.

Bovendien is het van essentieel belang om het juiste vulmiddel te gebruiken.

De Loodgieter-Expert verricht al jaren allerlei werk aan dergelijke installaties zoals een airco laten repareren of het systeem bijvullen.

Wij weten precies welke vloeistof in welk soort airco thuis hoort. Als u ons aangeeft welke airconditioning systeem u heeft weten wij welke vulmiddel er in hoort en weten we ook precies welk airco onderhoud uitgevoerd kan worden aan de airco.

Kapotte Airconditioning

Als de airco bij u thuis niet meer goed werkt kan het ook zijn dat het systeem kapot of te vuil is. Zo kunt u uw airco in huis laten reinigen maar bestaat er ook een airco reparatie.

Als het bijvullen dus niet het gewenste resultaat geeft kan het noodzakelijk zijn om een eventueel gebrek op te sporen en te repareren. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u uitvoeren op een professionele en betaalbare manier.

Airco onderhoud: Een airco in huis is een heerlijke luxe waarvan u bij hoge temperaturen kunt genieten. Het zorgt voor een optimaal klimaat en een heerlijke verkoeling.

Maar ook een airco in uw huis heeft onderhoud nodig.

Airco bijvullen

Lees op deze pagina alles over het onderhouden en bijvullen van uw aircosysteem in uw woning.

Zonder airco onderhoud raakt het systeem vervuild of verliest het zijn werking. In het ergste geval kan dit leiden tot defecten en een nieuwe airco is niet goedkoop.

Het onderhoud is dan ook van groot belang zeker in uw huis.

Gelukkig kunnen de mannen van de loodgieter expert het airco onderhoud voor u uitvoeren. Wij zorgen ervoor dat de airco het optimale rendement oplevert en dat uw woning of kantoor lekker koel blijft tijdens de hete zomermaanden.

Airco onderhoud in huis

Een airco in uw huis wat goed is aangelegd heeft nauwelijks tot geen onderhoud nodig.

Ook is het natuurlijk verstandig als u toch airco onderhoud wilt laten plegen de gene dit te laten doen die het aanleggen van de airco ook verzorgt heeft.

In de meeste gevallen heeft u natuurlijk garantie op het systeem en de montage.

Maar als het systeem professioneel is aangelegd hoeft u zich de eerst komende jaren niet druk te maken.

Wat moet er valt er onder het onderhouden van het aircosysteem?

 • Filters schoonmaken of vervangen
 • Koelmiddel bijvullen
 • Buitenunit schoonmaken
 • Jaarlijks airco onderhoud plegen
airco onderhoud

Filters airco schoonmaken of vervangen

Een van de belangrijkste aspecten is dat het systeem geheel schoon blijft. Hiervoor zorgen de luchtfilters die van tijd tot tijd gereinigd zullen moet worden.

Als de airco veel gebruikt word dan zal er stof in de filters terecht komen en deze zullen op ten duur dicht gaan zitten en hierdoor is de kans op gezondheid- problemen weer groter.

Haal een paar keer in het zomer seizoen de filters van de unit af en maak deze grondig schoon. U kunt de filters met een stofzuiger schoonmaken of met lauw water.

Mochten de filters ernstiger vervuild zijn dan is het beter nieuwe aan te schaven en de oude te vervangen.

De Loodgieter expert is zeer ervaren met het periodiek onderhouden van airco installaties. Zo is het van belang dat het vulmiddel nog schoon is, de leidingen vrij van aanslag en de elektronica in het systeem nog goed werkt.

Tijdens een onderhoudsbeurt in uw woning die de loodgieter expert uitvoert wordt dit alles perfect gecontroleerd zodat u weer zeker weet dat de airco weer de zomermaanden doorkomt zonder problemen of een lager rendement (wat resulteert in een hogere elektriciteit rekening).

Buitenunit airco schoonmaken

De buitenunit van het aircosysteem trekt veel vuil aan en moet met regelmaat schoongemaakt worden. U kunt het vuil verwijderen met een vochtig doekje zodat de koelvin weer makkelijk zijn werk kan uitvoeren.

Koelmiddel bijvullen

Als de airco niet meer goed koelt dan zal het koelmiddel bijgevuld moeten worden. Dit kunt u niet zelf doen en zal u een specialist voor in moeten huren.

De airco zal voorzichtig moeten worden opengemaakt om het koelmiddel bij te vullen.

Het bijvullen wordt onder een bepaalde druk gedaan die in het gesloten systeem wordt geperst.

Onderhoud in uw huis is van belang

De Loodgieter-Expert Amsterdam is onder andere gespecialiseerd in dit onderhoud. Wij beschikken over eigen specialisten die in het bezit zijn van de juiste diploma’s en certificaten.

Bij hen is uw systeem in goede handen.

Tijdens het onderhoud worden vloeistofniveaus gecontroleerd en bijgevuld en wordt de algehele werking van uw aircosysteem gecheckt.

Eventuele andere problemen komen hierbij aan het licht. Met het regelmatig onderhouden van uw aircosysteem zorgt u voor een optimaal werkende airco en verlengt u de levensduur.

Kosten airco onderhoud

Voor een betrouwbaar en deskundig onderhoud kunt u het beste een airco-monteur inhuren. Hij zal het onderhoud jaarlijks het onderhoud plegen voor een aantrekkelijke prijs.

Omdat wij veel ervaring hebben zijn we snel, en dus goedkoper dan de concurrentie.

Bent u benieuwd naar de gemiddelde kosten voor uw airco onderhoud, vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan met het offerteformulier. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug met een zeer aantrekkelijke aanbieding.

Lees meer informatie over airco reparatie aan huis, de airco reinigen en de airco bijvullen woning.

Uw wilt uw airco laten reinigen in uw woning zodat u geen last krijgt van vieze geurtjes en stof?

Een airco werkt met een gesloten vloeistof systeem. Dit betekent dat dezelfde vloeistof altijd aanwezig is in uw airco en maanden, soms zelfs jaren wordt gebruikt zonder dat hier zuurstof bij komt.

Dit kan, net als bij een radiator, zorgen voor een onaangename geur.

Daarnaast is het zo dat vieze vloeistof of slecht onderhouden onderdelen in de airco er voor kunnen zorgen dat de airco niet meer zo efficiënt werkt, dit resulteert in een onnodig hoge elektriciteitsrekening.

Het is dan van groot belang dat de airco op tijd gereinigd wordt.

Reinigen van de airco

Steeds meer woningen zijn voorzien van een ventilatiesysteem en airconditioning. Dit is natuurlijk heerlijk voor het binnenklimaat te kunnen regelen op uw gewenste temperatuur.

Wat belangrijk is dat het systeem goed zal blijven functioneren omdat de lucht die u inademt vervuilt kan gaan raken.

Zorg er dus voor dat vuil en bacteriën niet in uw woning kunnen komen en laat uw airco op tijd reinigen!

Hoe gaat de reiniging in zijn werk?

 • Het demonteren van de binnen en buiten unit ( deels )
 • De binnen en buitenkant van de units reinigen
 • Het desinfecteren van de binnenunit

Stinkende airco in uw woning!

Zeker wanneer de airco een tijd niet in gebruik is geweest, kunt u deze ruiken wanneer u hem weer gebruikt.

Uw airco raakt onherroepelijk vervuild en daarom moet u eens in de zoveel tijd uw airco reinigen of uw airco laten repareren.

Om een airco goed te reinigen is het verstandig om vakkundige mensen van de loodgieter expert in te schakelen, het is geen klus die zo iedereen maar gemakkelijk uit kan voeren.

Reinigen in huis regelmatig doen

De airco reiniging in uw woning is belangrijk voor een goede werking. Wanneer u de airco nooit laat reinigen, zal het systeem minder goed gaan werken en zult u minder kunnen profiteren van de klimaatbeheersing en de koeling.

In het ergste geval kan een gebrek aan airco onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden leiden tot een airco die helemaal niet meer functioneert of schade oploopt.

Laat dus met enige regelmaat uw systeem reinigen.

Schoonmaak methodes

Het schoonmaken van de airco gebeurt op een bepaalde vaste manier. Het vulmiddel wordt altijd gecontroleerd op eventuele vuiligheid en zo nodig vervangen.

Daarnaast worden de onderdelen in de airconditioning gecontroleerd op slijtage en ook op vuil. Al het vuil moet worden verwijderd en onderdelen die teveel versleten zijn moeten worden vervangen.

De experts van de loodgieter expert weten precies welke onderdelen vervangen moeten worden en wat er voor in de plaats moeten komen.

Met de airco reinig service van de loodgieter expert weet u zeker dat uw airconditioning systeem weer goed werkt en efficiënt elektriciteit gebruikt.

Deskundige airco reparatie aan huis

Indien u er zeker van wilt zijn dat uw airco reparatie aan huis wordt uitgevoerd door een erkende specialist, schakelt u onze loodgieters in.

Wij beschikken over zeer veel ervaring in dergelijke reparaties maar bovendien zijn wij een officieel erkende, gecertificeerde reparateur voor het reinigen van airco’s.

Dit betekent dat u erop kunt vertrouwen dat wij de ze reparatie vakkundig, snel, secuur en tegen een eerlijke prijs uitvoeren.

Ook hebben wij enkel geschoolde loodgieters in dienst die kennis hebben van de verschillende merken airconditioning en types binnen dat merk voor een airco reparatie uit te voeren.

Mocht er een airco dus niet meer naar behoren werken hebben wij de capaciteiten in huis om een goede en gedegen airco reparatie uit te voeren.

Wij zorgen ervoor dat uw airconditioning weer naar behoren werkt en de ruimte goed kan koelen.

Prijzen voor het bijvullen

Voordat u uw airco laat bijvullen is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de prijs hiervoor zal zijn.

Als u bij ons een vrijblijvende offerte aanvraagt heeft u deze prijsinformatie binnen 2 werkdagen in uw mailbox of geven we u telefonisch door.

Het is belangrijk dat u in uw offerteaanvraag aangeeft om welk aircosysteem het gaat.

Wilt u weten hoe scherp onze prijzen zijn voor het bijvullen van uw airco?

Vraag dan online een vrijblijvende offerte aan en wij doen u snel een verrassend voordelige prijsopgave toekomen.

U zult verstelt zijn van de lage kosten waarvoor wij uw airco bijvullen. Omdat wij zo ervaren zijn is de airco binnen een zeer korte periode bijgevuld, dit betekent voor u dat u minder hoeft te betalen dan bij andere bedrijven.

Uiteraard krijgt u de nodige garantie op de vloeistof en de werking van de airco.

Zo weet u zeker dat u na het laten bijvullen van de airconditioning door de Loodgieter-Expert weer jaren vooruit kan.

Loodgieter Expert
Loodgieter Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!