Lekkage opsporen

Als u last heeft van een waterlekkage komt dit natuurlijk altijd ongelegen, zo kan de lekkage kan zeer grote schade aanrichten waar u niet op zit te wachten.

opsporen van een lekkage

Als we het hebben over lekkage denk dan aan een daklekkage, kelder lekkage, zwembad lekkage of een badkamer lekkage.

U krijgt eerst te maken met een overlast van de lekkage zelf. Het probleem is echter het opsporen van de lekkage.

Bij een opsporing moeten muren, daken, of vloeren open worden gesloopt om zo eventueel de lekkage te kunnen oplossen.

Uiteraard zullen wij de sloopwerkzaamheden zo klein mogelijk voor u houden zodat de schade uiteindelijk toch meevalt.

Een waterlekkage in uw huis is natuurlijk vervelend maar als deze te lang voortduurt, kan dit zelfs zorgen voor schade.

Vocht tast vrijwel ieder materiaal aan en wanneer het op uw dak niet of te laat wordt geconstateerd, loopt u het risico dat u spullen in uw huis moet vervangen.

Het is daarom belangrijk om op tijd de lekkage op te sporen door een goed loodgietersbedrijf. Een lekkage kan ook voorkomen vanuit een badkamer op een hoger gelegen etage.

Waar komt de lekkage vandaan?

Het onderzoek naar een lekkage en de plek waar deze vandaan komt is natuurlijk zeer belangrijk en tijdrovend. De lekkage oplossen neemt vaak minder tijd in beslag dan het zoeken ernaar.

Een lekkage komt meestal op een ongelegen moment en kan zeer veel schade veroorzaken. We zullen u een voorbeeld geven van de meest voorkomende plekken waar een lekkage kan ontstaan.

 • Badkamer
 • Plat Dak
 • Kelders
 • Douche
 • Wasmachine
 • Vloerverwarming
 • Airco
 • Centrale verwarming

In sommige gevallen moet er worden gesloopt om bij een lek te kunnen komen. Denkt u maar eens aan de afvoer van een bad.

Maar ook een daklekkage kan voor grote problemen zorgen en is er soms niet te vermijden het dak grotendeels te slopen.

Wanneer de lekkage uit een airco komt is het noodzakelijk dat de lekkage in de airconditioning installatie gerepareerd wordt.

Ook als is dat een ander soort lekkage dan lekkages in bijvoorbeeld afvoeren en waterleidingen is het zo dat wij erkende loodgieters die airco’s kunnen repareren.

Methodes lekkage opsporen

Het opsporen van een lek is echter niet in alle gevallen eenvoudig. Vaak ziet u wel de gevolgen maar kunt u de oorzaak niet direct vinden. Deze kan zitten in uw afvoer of zich bevinden tussen muren of plafonds.

Wanneer het dan gezien wordt is het vaak al te laat

Ook is de kans groot dat de lekkage zich gemanifesteerd heeft in bijvoorbeeld de douchebak. De echte oorzaak kan bijvoorbeeld liggen in het feit dat het water in de douchebak niet goed wordt afgevoerd naar het afvoerputje.

Als water zich op een andere plek dan het afvoerputje zich verzamelt kan het zo zijn dat er een lekkage optreedt op de plek waar het water zich verzamelt heeft.

Welke opsporing methodes kunnen er gebruikt worden om zo snel mogelijk de lekkage onder controle te krijgen;

 • Opsporing waterlekkage endoscopie (een camera)
 • Opsporing waterlekkage vochtmeting
 • Opsporing waterlekkage rookproef

Onze kennis en ervaring stellen ons in staat om snel de bron op te sporen en deze vakkundig te verhelpen. Op deze manieren kunnen we in veruit de meeste gevallen de lekkage opsporen zonder te breken.

Wanneer u dan ook twijfelt over de oorzaak van een lekkage is het verstandig om ons als loodgieter in te schakelen en niet zelf aannames te doen. U wilt immers dat de lekkage goed herstelt worden.

Zowel daklekkages als sanitaire lekkages kunnen wij bij de aard opsporen en verhelpen. Vraag een vrijblijvend offerte aan om binnen 2 werkdagen een offerte te ontvangen.

U zult zien dat het opsporen van de lekkage bij de loodgieter expert perfect betaalbaar is en snel uitgevoerd zal worden.

Cv installatie lekkage opsporen

De cv installatie is natuurlijk een zeer uitgebreid systeem. De lekkage in een cv systeem kan dus op verschillende plekken zich voordoen.

Om te ontdekken waar de lekkage zit in een Centrale verwarming systeem is het noodzakelijk om de gehele installatie te controleren op de lekkage.

Vaak is de plek visueel te vinden, er is dan ergens waterschade te bekennen.

Meestal zien we de lekkage bij de radiotoren of de koppelingen bij de cv-ketel de plek is waar het zich voordoet. Zulke lekkages kunnen wij relatief eenvoudig voor u oplossen.

Wij vinden en repareren de lekkage voor snel.

lekkage opsporen

Lekkage in de dakkapel

Ook dakkapellen zijn een bron voor veel lekkages. Dit heeft er meestal mee te maken dat de aansluiting van de dakkapel niet goed afsluit of dat de afsluiting na verloop van tijd door de zetting van de dakkapel.

De plek van de lekkage in een dakkapel kunnen wij repareren met een daarvoor bestemd materiaal. De materialen zijn afhankelijk van de manier waarop de dakkapel gebouwd is.

Normaal gesproken gebruiken we hetzelfde materiaal dat ook gebruikt wordt waarmee de dakkapel bevestigd is. Als dit niet mogelijk blijkt te zijn gebruiken we een ander materiaal dat de dakkapel goed afsluit en mee rekt om zetting in de toekomst te voorkomen.

Kosten lekkage opsporen

Een waterlekkage kan zich zowel op zichtbare als onzichtbare plekken schade veroorzaken. Kom altijd zo snel mogelijk in actie als u denkt last te hebben van een lekkage.

Om u een duidelijker beeld te kunnen geven van de gemiddelde kosten om een lekkage op te sporen hebben wij voor u hieronder een overzicht gemaakt:

 • Lekkage verwarmingsbuizen € 60,- gemiddelde prijs om op te lossen
 • Badkamer lekkage € 120,- gemiddelde prijs om op te lossen
 • Daklekkage € 110,- gemiddelde prijs om op te lossen

Zoals u kunt zien zit er nog al een prijsverschil in de verschillende soorten van lekkage. Wilt u nou exact weten hoeveel het kost om uw lekkage te verhelpen?

Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en wij zullen u een prijs op maat toe sturen.

Loodgieter Expert
Loodgieter Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!