Centrale verwarming aanleggen

Centrale verwarming aanleggen: Een centraal verwarmingssysteem is iets dat de meeste huishoudens tegenwoordig wel hebben.

thermostaatknop vervangen

Toch komt u dit nog niet overal tegen. In oudere panden of bestaande woningen bijvoorbeeld, is vaak nog een ouderwetse boiler aanwezig en dient er gebruik te worden gemaakt van elektrische kachels of een gaskachel om het huis te verwarmen.

Wilt u uw verwarming efficiënter en energie zuiniger krijgen? Dan kunt u in deze gevallen een nieuwe centrale verwarming (laten) aanleggen.

De installateurs van de loodgieter experts weten precies welk centrale verwarming systeem bij welk type huis en gezin past.

Zo werkt een centrale verwarming

Een centrale verwarming zorgt ervoor dat uw appartement of bestaande woning lekker op temperatuur blijft. De naam centrale verwarming zegt het eigenlijk al een centraal punt wat de warmte opwekt om door te geven aan de radiatoren of vloer.

De cv-ketel is het hart van de totale verwarmingsinstallatie. In de cv-ketel wordt het water opgewarmd door een verbranding van aardgas.

Het opgewarmde water stroomt vervolgens via de cv-leidingen weer naar de radiatoren die de warmte verstrekken in uw woning.

Als het water weer afgekoeld is dan zal het weer netjes terug stromen naar de ketel om opnieuw op te warmen. Dit heet een gesloten verbinding.

Centrale verwarming aanleggen factoren

Wanneer er een centrale verwarmingssysteem of vloerverwarming moet worden aangelegd in een woning moet er bepaalde factoren rekening worden gehouden.

Dit is om de juiste materialen en installaties uit te kiezen die op een zo efficiënte mogelijke manier een huis kunnen verwarmen. We zullen de belangrijkste even voor u op een rijtje zetten:

  • Moeten de buizen vervangen worden?
  • Heeft u een nieuw expansievat nodig?
  • Wilt u een boiler bij de cv-ketel?
  • Hoeveel radiatoren moeten er geplaatst worden?
  • Moet de cv-ketel vernieuwd worden?

Zoals u kunt zien zijn er nog al wat verschillende aspecten die te maken hebben met de totaalprijs. Wilt u graag vrijblijvend een prijsindicatie ontvangen? Vraag dan eens een offerte aan!

Bij een centrale verwarming aanleggen of een radiator aansluiten wordt in de meeste gevallen berekend welke CV-ketel het best pas bij een bepaald huis en gezinssituatie.

Als een een gezin bijvoorbeeld uit 6 leden bestaat waarvan er 2 wel eens tegelijk douchen terwijl er in de keuken warm water wordt gebruikt in de winter terwijl de verwarming aanstaat zal er een CV-ketel in het huis moeten die een aanzienlijk grotere capaciteit heeft dan in een huishouden waar maar maar 2 mensen in wonen.

Ook is de keuze afhankelijk van de grootte van het huis en hoeveel ruimtes er tegelijk verwarmt moeten worden.

verwarming repareren

Cv-ketel plaatsen of vervangen

Een nieuwe cv-ketel zal ongeveer rond de 1200 euro kosten. Dit is exclusief btw en montage. De prijzen van een cv ketel vervangen worden bepaalt door het gas keurlabel CW ( Comfort Warm Water ) Omdat de verwarmingsketels van tegenwoordig een stuk zuiniger zijn zullen uw jaarlijkse stookkosten flink gaan dalen.

We zullen hier de verschillende klasse cv-ketels en hun prijs even onder elkaar zetten.

  • Cw 3: klasse 600 t/m 800 euro
  • Cw 4: klasse 800 t/m 1000 euro
  • Cw 5: klasse 1000 t/m 1200 euro
  • Cw 6: klasse 1200 t/m 1600 euro

Installatie centrale verwarming

Het uurloon van een loodgieter ligt gemiddeld tussen de 30 en de 50 euro per uur. Het installeren van een nieuwe cv-ketel kost rond de 750 euro ex btw.

Voor deze kosten zal de installateur de cv-ketel op de plek hangen waar de oude verwarmingsketel hing.

Als u de cv-ketel op een andere plaats wil laten monteren zal dit onherroepelijk kosten met zich meebrengen. Vergeet niet dat al de cv leidingen dan verlegt moet worden wat enkele dagen de tijd gaat kosten.

Het aanleggen van een centrale verwarming voor een complete woning is een aardige klus.

Omdat er nieuwe leidingen aangelegd moeten worden flexibel of van koper kan dit enkele dag de tijd kosten.

De gemiddelde kostprijs voor een complete nieuwe verwarmingsinstallatie laten installeren ligt tussen de € 3000,- en € 5000,- inclusief een nieuwe cv-ketel.

Radiatoren plaatsen

Het plaatsen van radiatoren in een nieuwe of bestaande woning is een zware klus. De radiatoren moeten bevestigt worden aan de muur met bouten en zullen op een paar mm afschot.

Dit afschot is zeer belangrijk voor de ontluchting en het leeg laten lopen van de radiatoren. De prijzen van radiatoren variëren van €50,- tot er met € 500,- Design radiatoren kosten vaak veel meer.

Verder zijn er nog de keuzes voor de verwarmelementen die in een woning worden geplaatst. De keuze voor de juiste radiator kan helpen om een ruimte/kamer zo efficiënt mogelijk te verwarmen.

Ook willen sommige mensen vloerverwarming, in dat geval moet er ook rekening gehouden worden met de instellingen van de cv-ketel, de vloer die gelegd wordt en nog andere factoren.

Onze experts weten precies wat er belangrijk is en kunnen u gedegen advies geven en natuurlijk de centrale verwarming aanleggen zodat deze gebruiksklaar is.

Aanleggen CV door erkende expert

Een centrale verwarming aanleggen in een bestaande woning is een zeer specialistisch karwei, dit is een grote operatie waarbij veel komt kijken zoals een gasleiding laten aanleggen.

De  verwarming komt immers door uw hele woning heen te liggen en in vrijwel alle vertrekken moeten er verbouw- en installatie werkzaamheden plaatsvinden.

Laat daarom ook altijd een erkende loodgieters uw verwarming aanleggen. De Loodgieter-Expert is zo’n erkende specialist.

Centrale verwarming aanleggen prijzen

Wilt u ook centrale verwarming aanleggen en bent u nog op zoek naar een betrouwbare partij die de complete verwarmingsinstallatie voor u kan installeren?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan.

Door het aanvragen van een offerte weet u exact wat het kost om uw woning te voorzien van een nieuwe centrale verwarming.

Om een beetje te kunnen besparen op de kostprijs kunt u onze prijs vergelijken met die van een andere installateur.

Op deze manier kunt u zelf zien dat wij aardig goedkoop zijn en zal u nooit te veel betalen!

Neem dan vandaag nog contact op met ons voor meer informatie.

Wij beantwoorden graag al uw vragen en vertellen u alles wat u moet weten over het proces van verwarming aanleggen.

Een vrijblijvende offerte met zeer scherpe prijzen aanvragen, kunt u direct online doen.

Loodgieter Expert
Loodgieter Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!