Badkamer installeren

Als u zich aan het oriënteren bent om een nieuwe badkamer aan te schaffen?

Dan zal de oude badkamer eerst verwijdert moeten worden zodat de nieuwe kan worden geïnstalleerd.

Op deze pagina zullen we u alle uitleggen over een kleine en grote badkamer installatie, het sanitair, en het laten plaatsen van de badkamertegels.

Natuurlijk komen ook de kosten voor het laten installeren en het verbouwen van de oude badkamer aan bod!

verbouwing badkamer

Badkamer laten verbouwen

Voordat u zich bezig gaat houden met een zoektocht naar een goede installateur is het belangrijk dat u de indeling van u badkamer al op papier heeft staan.

Mocht de oude indeling naar u zin zijn zal dit een hoop sloopwerk schelen en dat is dan ook wel te zien in de uiteindelijke prijs van de badkamer verbouwing.

Bij een badkamer renovatie en het opnieuw installeren zal de oude bestaande badkamer eerst gesloopt moeten worden zodat de nieuwe badkamer opgebouwd kan worden.

Uw nieuwe badkamer zal door ons vakbekwaam worden geïnstalleerd met de hoogst nodige zorg.

Waar moet u aan denken als u uw complete badkamer laat vernieuwen en wat krijgt u hiervoor terug?

We zullen de vernieuwingen van de complete badkamer even onder elkaar zetten:

 • Nieuw stucwerk
 • Badkamer tegelwerk plaatsen ( vloer en wand )
 • Nieuw elektra aanleggen
 • Muren plaatsen
 • Nieuwe thermostaatkranen installeren
 • Nieuwe badkamermeubel
 • Nieuw bad / of nieuwe douche ruimte

Zoals u hierboven kunt lezen krijgt u er een hoop voor terug als u uw complete badkamer laat vernieuwen.

Van het nieuwe sanitair tot het laten installeren van een radiator alles hoort erbij.

Kosten badkamer installatie?

Het is een van de belangrijkste aspecten” Wat kost het installeren van een badkamer? ” dit is natuurlijk noodzakelijk van te voren te weten voordat u aan een complete badkamer verbouwing begint.

De kosten van een loodgieter voor het laten installeren van een nieuwe badkamer worden in 3 aspecten verdeelt om de uiteindelijke eindprijs te bepalen.

U heeft grotendeels de kostprijs natuurlijk zelf in de hand afhankelijk van hoe duur u het nieuwe sanitair gaat aanschaffen.

We zullen de meest belangrijke aspecten die prijsafhankelijk zijn voor u onder elkaar zetten:

nieuwe badkamer installeren
 • Wat voor sanitair wilt u hebben? (welke merken)
 • Wilt u alleen een douche of ook een bad laten installeren?
 • Gaat u zelf de verbouwing aan of laat u dit doen?
 • Kiest u voor een gedeeltelijke renovatie?
 • Wilt u uw oude sanitair gebruiken?
 • Wilt u vloerverwarming aan laten leggen?

Op de vraag wat kost een badkamer is het antwoordt dus vrij simpel! Wat wilt u uitgeven en wilt u echt de complete badkamer vernieuwen of maar een gedeelte hiervan?

De kosten van een complete nieuwe badkamer kunnen best hoog oplopen. Wilt u zelf de badkamer gaan verbouwen dan zal u ook op zoek moeten gaan naar nieuw sanitair.

Door goed uit te zoeken waar u het sanitair voordelig kunt inkopen zal u uiteindelijk flink op de kostprijs besparen van de complete badkamer.

Installatie volgorde

Er komt heel wat kijken bij een badkamer laten verbouwen. Maar waar moet u nu mee beginnen en wat is de juiste volgorde van het installeren van het sanitair?

We zullen u hier een stappenplan laten zien met de makkelijkste werkvolgorde zowel voor het plaatsen als installeren.

 • Oude badkamer verwijderen
 • Stucen van de badkamerwanden
 • Aan en afvoeren aanleggen
 • Wand en vloer betegelen ( vloerverwarming )
 • Nieuw plafond met inbouwspots en ventilatie ( afzuigsysteem )
 • Plaatsen van het sanitair en aansluiten ( bad, douche, wastafel, badkamermeubel )
 • Radiator plaatsen
 • Kitten van het sanitair

Als de juiste werkwijze word aangehouden dan zal het laten installeren van een badkamer altijd goedkoper zijn omdat men een hoop tijd bespaart.

Kies voor de juiste installateur die exact weet hoe het renoveren van een badkamer zo goedkoop mogelijk kan.

Vraag eens een geheel vrijblijvende offerte aan bij de installateurs van de Loodgieter-Expert en laat u eens verassen door onze lage prijzen!

Douche en bad in de nieuwe badkamer?

Het mooiste is van een badkamer van tegenwoordig dat deze ook als een soort van ontspanning ruimte word gebruikt.

Zorg er dan ook voor dat u nieuwe badkamer geheel voldoet aan uw wensen zodat u zich heerlijk kan vermaken in u eigen Spa omgeving. Wat is belangrijk van te voren al te weten voordat u aan de badkamer verbouwing gaat beginnen.

 • De grote van de ruimte in m2
 • Eventuele uitbreiding- mogelijkheden
 • Ventilatie mogelijkheden
 • Daglicht in de badkamer ( Badkamerraam of verlichting )
 • Een toilet in de badkamer ja of nee?
 • Sauna voorbereidingen 

Tegenwoordig zijn is een inloopdouche en ligbad niet meer weg te denken.

Bij het plaatsen van een douche of bad is het belangrijk dat de waterleidingen en de afvoeren op de juiste plek zijn gemonteerd.

Mocht dit niet het geval wezen dan is het opnieuw aanleggen van de toe en afvoeren helaas noodzakelijk en kunnen de kosten iets oplopen van de complete badkamer verbouwing.

Wilt u meer weten over een toilet laten plaatsen, douchecabine laten plaatsen of uw bad laten installeren leest u dan eens deze pagina’s.

Wat kost een badkamer laten plaatsen?

Bij het plaatsen van een badkamer zijn de kosten natuurlijk zeer belangrijk. U wilt immers niet teveel betalen en u heeft maar een bepaalt budget voor de verbouwing.

Een kleine badkamer laten installeren en verbouwen is altijd voordeliger dan een grote badkamer.

Maar ook kan het voorkomen dat mensen de meest luxe voorzieningen kiezen in een kleinere badkamer zoals een tv installeren of het verlagen van hun plafond met dure inbouwspots.

Ook een kleine badkamer kunt u zo duur maken als u zelf wilt.

De gemiddelde prijs van een badkamer renovatie word vaak per m2 vloeroppervlakte berekend maar blijft grotendeels afhankelijk van hoe duur het gekozen sanitair is.

Wilt u graag geheel vrijblijvend weten wat een badkamer laten installeren kost?

Vraag dan een een offerte bij ons aan en ontvang de prijs van een nieuwe badkamer binnen enkele dagen.

De Loodgieter-Expert is een officieel erkend en gecertificeerd loodgietersbedrijf.  Wij zijn daarom voor u de ideale partij voor een schappelijk uurtarief.

Uw badkamer installeren is iets wat wij al vele jaren voor vele klanten tot grote tevredenheid doen.

Bij het installeren zorgen wij niet alleen voor de plaatsing van al uw sanitair, wij zorgen er ook voor dat alle leidingen correct zijn aangesloten en netjes worden weggewerkt.

Badkamer verplaatsen

Veel jaren 30 woningen en zelfs jaren 50 woningen hebben de badkamer achter de keuken zitten. Dit is natuurlijk niet de handigste ruimte en ia een stuk kouder dan dat de badkamer boven is geplaatst.

Wij zullen u altijd adviseren de badkamer boven te maken als u natuurlijk meerdere verdiepingen heeft in uw woning. Het verplaatsen van een badkamer van beneden naar boven is een aardige klus omdat alle aan en afvoerleidingen opnieuw aangelegd moeten worden en er een bovenruimte zoals een slaapkamer die niet meer gebruikt wordt beschikbaar moet zijn.

Uiteraard kost het laten verplaatsen van een badkamer best een hoop geld. Als u er vanuit gaat dat een lege slaapkamer in eens verandert tot badkamer.

De beste plaats voor een badkamer

Wat is nu de beste plaats voor een badkamer in je woning? Het mooiste is uw badkamer vlak bij uw slaapkamer te laten plaatsen ( inloopbadkamer ). Op deze manier kunt u snel s’ochtends en s’avonds naar de badkamer lopen om gebruik te maken van uw toilet of wasbak.

Bedenk goed waar u uw nieuwe badkamer wilt installeren omdat u maar een keer de kans hiervoor krijgt en dit niet zo een twee drie kunt aanpassen.

Bespaar op het installeren van uw badkamer

Alleen een expert kan naar u wens uw complete badkamer installeren. Wilt u een prachtige nieuwe badkamer waarin al het sanitair bovendien compleet is verzorgd en probleemloos functioneert?

Vraag meer informatie aan over de prijzen van een badkamer installatie of complete verbouwing door een geheel vrijblijvende offerte aan te vragen.

Wij reageren dan zo snel mogelijk met een zeer scherpe prijs.

Lees meer informatie over de voorbereidingen van een badkamer en het laten plaatsen van een douchebak of het het aanleggen van een waterleiding op deze pagina’s.

Loodgieter Expert
Loodgieter Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!