Kosten cv-ketel

Natuurlijk wilt u een lekker warm huis hebben, maar het wordt uiteraard niet zomaar warm! De cv-ketel is de voorziening die uw woning warm stookt.

onderhoud cv-ketel

De kosten voor een cv-ketel zijn natuurlijk erg bepalend voor de keuze in cv ketels die u gaat maken. Op deze pagina hopen we u enigszins te helpen met de keuze van een goede cv-ketel voor de juiste prijs.

Bent u benieuwd naar de kosten en wat er allemaal komt kijken bij het vervangen van uw cv-ketel? Lees dan deze pagina met alle informatie die u moet weten.

Na gemiddeld 15 jaar is het wel eens tijd om uw cv-ketel te vervangen. Maar wat komt er allemaal bij kijken en wat zijn de prijzen hiervan?

Prijs cv-ketel

Wanneer moet uw cv-ketel vervangen worden? Tussen de 12 en 15 jaar is het tijd dat uw cv-ketel vervangen moet worden.

Misschien denkt u wel “maar er is helemaal niks mis met mijn cv installatie” Vergeet u niet dat uw oude cv-ketel veel meer energie gebruikt dan een nieuwe.

Er is een zeer grote kans aanwezig dat u onnodig teveel aan energiekosten betaalt en bij het aanschaffen van een nieuwe hr-ketel zal u dan ook aanzienlijk gaan besparen op deze kosten.

Wilt u weten wat de kosten voor een nieuwe cv-ketel zijn inclusief de installatie ervan?

Lees dan in de onderstaande tabel de cv-ketel prijzen op een rijtje:

Gemiddelde prijzen incl btwRendement
Vr-ketel € 800 – € 1.40090%
Hr-ketel € 900 – € 2.500100%
HRe-ketel € 10.000100%

De hoeveelheid energie die de cv-ketel omzet in warmte door u te gebruiken. Bij 100% verliest u gaan warmte.

Zoals u hierboven kunt zien is het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel best een grote investering.

Maar vergeet niet dat een de oude conventionele ketel veel meer energie gebruikte dan de nieuwe cv-ketel.

Door het vervangen naar een zuinige hr-ketel zult u aanzienlijk op uw stookkosten bezuinigen.

Wist u dat u wel tot 400 euro per jaar kunt besparen op uw energierekening? Een korte berekening is dan ook dat u binnen 5 jaar het bedrag van uw nieuwe hr-ketel terug heeft verdient, en aangezien de nieuwe cv-ketel weer 15 jaar meegaat maakt u 10 jaar lang winst dat is dus 4000,- euro.

Starten met besparen

Als u bestaande cv-ketel wilt laten vervangen dan kost uitstel van elke wintermand uw gemiddeld 25 euro per maand extra aan energiekosten.

Het is daarom zo belangrijk dat u uw ketel op tijd vervangt.

Wilt u graag vrijblijvend de prijzen weten van het installeren of vervangen van uw oude cv-ketel?

Vraag dan gratis een offerte aan en vergelijk onze prijs met die van onze concurrenten. Op deze manier kunnen wij laten zien dat wij de voordeligste zijn,

Kosten klasse cv-ketel

Het is niet belangrijk of u een goedkope cv-ketel kiest voor uw woonsituatie of een ketel in een hogere prijsklasse. Wat belangrijk is het comfort aan warm water wat er geleverd kan worden.

Op elke cv-ketel zit een CW-label.Met dit label kunt u zien hoeveel warm water er geleverd kan worden per minuut.

Een HR ketel heeft over het algemeen een hogere CW waarde, de kostprijs is hier ook hoger van.

Hoe hoger de klasse hoe groter de capaciteit wordt van uw verwarmingstoestel. Het grote voordeel aan een CW 6 is dat u nooit meer onder een koude douche komt te staan als iemand anders beneden warm water voor de afwas gebruikt.

Mocht het zo wezen dat u niet direct warm water nodig heeft dan raden wij u aan een lagere CW-waarde te kiezen.

Lees de informatie tabel hieronder wat een ketel per minuut kan leveren aan warm water:

Comfort WaardeLiter per minuutWarm water verbruik eldersRichtprijs cv-ketel
CW-311,5Niet tegelijk€800 – €1.200
CW-414,3Beperkt tegelijk€1.000 – €1.200
CW-516,2Beperkt tegelijk€ 1.100 – € 1.500
CW-623,5Tegelijk€ 1.400 – € 2.000

Terugkomende kosten

Bij een ketel moet u natuurlijk ook denken aan de terugkomende kosten waar u mee te maken krijgt. Zo is er altijd terugkerend onderhoud dat periodiek uitgevoerd moet worden.

Bij hoge kwaliteit ketels zal er minder onderhoud nodig zijn en zijn de terugkerende kosten dus lager.

Een erkende loodgieter die bijvoorbeeld bij de Loodgieter-Expert vindt kan van te voren uitrekenen hoe vaak het periodieke onderhoud nodig zal zijn bij het voorziene verbruik.

Op die manier kunt u vooraf goed beslissen welke ketel het best bij uw situatie past.

Een goede manier om duidelijkheid te krijgen in de terugkerende kosten is om gebruik te maken van een service contract.

De kosten van een service contract voor een cv ketel zijn vooraf duidelijk en kunnen dus helpen om precies duidelijk te krijgen wat de kosten in totaal zullen zijn.

Cv installatie kosten

De gemiddelde prijzen voor het installeren van een cv-ketel liggen tussen de 500 en 900 euro. Dit is ongeveer 40% van de totale kosten van de geheel installatie inclusief de nieuwe verwarmingsketel.In de meeste gevallen zijn de voorrijkosten bij de prijs inbegrepen.

Als een loodgieter een prijs maakt voor het installeren van de cv-ketel dan gaat hij er van uit dat het toestel op de zelfde plaats gemonteerd wordt.

Wilt u de ketel op een andere plek in huis? dan kan de installateur extra kosten berekenen voor het verleggen van het leidingwerk.

Prijs verplaatsen cv-ketel

Soms is het zo mensen de cv ketel willen verplaatsen. Dit betekent dat er niet betaald hoeft te worden voor een nieuwe cv ketel maar alleen voor het verplaatsen.

De kosten die bij verplaatsen komen kijken zijn afhankelijk van de gevolgen van het verplaatsen. Zo kunt u zich voorstellen dat ook de leidingen van de cv installatie verlegt zullen moeten worden.

Afhankelijk van hoe ver alles verlegd moet worden zullen de kosten bepaald worden.

Ook is het natuurlijk afhankelijk van in welke mate er afgewerkt moet worden. Als er een complete kast om de cv ketel moet komen zal het duurder zijn dan wanneer dat niet nodig is.

Tips

Zorg er altijd voor dat u van te voren met de cv-installateur afspreekt wat de extra kosten kunnen wezen bij het aanleggen: Denk hierbij aan de volgende punten:

  • Het plaatsen van een nieuwe dakdoorvoer
  • Het plaatsen van de condensafvoer
  • Ketel thermostaat
  • Afvoeren van de vervangen ketel

Het rendement van uw cv-ketel bepaalt natuurlijk ook hoe hoog uw stook kosten zullen wezen. En cv-ketel met een hoger rendement is ook vaak duurder in aankoop maar zal zich in de loop van de tijd terugverdienen omdat deze veel zuiniger is.

Tegenwoordig gaan hr-ketels steeds efficiënter om met hun warmte verbruik en hoeft u echt niet op te kijken van een energie besparing van ruim 25%. Onze klanten kiezen dan ook vaak hun huidige cv-ketel te vervangen voor een energiezuinige hr-ketel.

Ook huren of leasen is mogelijk!

Uiteraard is een nieuwe ketel een behoorlijke investering.En het kan zijn dat u de aanschafprijs op het moment een beetje te hoog vindt.

Dan kunt u nu ook gewoon een cv-ketel huren leasen! De kosten van het huren liggen gemiddeld tussen de 20 en 30 euro per maand en de cv-ketel wordt voor dit bedrag ook nog eens geplaatst.

Het onderhoud is geheel gratis en wordt jaarlijks voor u uitgevoerd.Op deze manier kunt u genieten van een nieuwe energiezuinige cv-ketel zonder in een keer een klap geld kwijt te wezen voor het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel.

Pak nu u 25% voordeel op de kosten

Omdat cv-installateurs verschillende tarieven hanteren is het altijd verstandig om onze offerte te vergelijken voor het vervangen van uw cv-ketel naar een nieuwe cv-ketel inclusie de installatie.

Op deze manier van vergelijken kunnen wij bewijzen dat wij een van de voordeligste aanbieders zijn van geheel Nederland!!

Vraag geheel vrijblijvend uw offerte aan en ontvang meteen een prijs voor uw nieuwe cv-ketel

Loodgieter Expert
Loodgieter Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!