CV leidingen aanleggen

Om in uw gehele huis te kunnen profiteren van centrale verwarming dient u te beschikken over CV leidingen, mochten deze er niet zijn moet u deze cv leidingen laten aanleggen.

centrale verwarming aanleggen

Dit kan met een flexibele maar ook een vaste koperen leiding gebeuren.

Via deze leidingen stroomt het warme water naar zijn plaats van bestemming, bijvoorbeeld een radiator, vloerverwarming elementen of een thermostaatkraan.

Alleen een echte, ervaren expert kan naar volle tevredenheid uw CV leidingen en centrale verwarming aanleggen of vervangen.

Dit is namelijk een ingrijpende klus waarbij er door muren en vloeren heen dient te worden gebroken. Bovendien wilt u dat, wanneer de werkzaamheden voorbij zijn, de leidingen netjes zijn weggewerkt.

Vakkundig cv leidingen aanleggen

De Loodgieter-Expert is al jaren lang bedreven in zowel koperen als kunststof cv leidingen aanleggen met onze cv installateur. Wij beschikken over alle benodigde mensen en middelen, de expertise en de ervaring. Alleen met de juiste kennis en ervaring kan deze klus tot een goed einde worden gebracht.

Cv leidingen komen in flexibele en vaste uitvoeringen. Vaak wordt er voor lange stukken nog steeds de vaste cv leiding gebruikt en voor bochten wordt in de meeste gevallen een flexibele leiding gebruikt. Qua kwaliteit zit er weinig verschil in vaste of flexibele leidingen.

Wij werken enkel met erkende materialen en ook de techniek die wij gebruiken om cv leidingen aan te leggen is de manier waarop het aangeleerd wordt tijdens loodgieter opleidingen.

Ook houden we ons natuurlijk aan het bouwbesluit.

Cv-leiding aanleggen van staal

Bij het plaatsen van een radiator moeten er 2 cv leidingen aangebracht worden.De ene leiding is de aanvoer de ander is de retourleiding voor het water naar de cv installatie.

De diameter van een cv leiding is altijd 15 mm. Door middel van een T koppeling te gebruiken 22 x 115 x 22 mm een knelkoppeling genoemd kunt u een aftakking maken van de 22 mm hoofdleiding.

U moet er wel voor zorgen dat de radiator zo dicht mogelijk bij de 22 mm hoofdleiding zit.Een goede tip is om zo weinig mogelijk bochten in uw leidingwerk te gaan gebruiken.

Hierdoor wordt de toevoer en afvoer geremd en moet de cv-installatie harder werken.

Met behulp van een buigijzer kunt u cv leidingen geheel op maat buigen.Als u de leidingen wil afkorten gebruik dan een pijpensnijder dit gaat veel makkelijker dan een ijzerzaag!

Zorg er altijd voor dat de cv-leiding de juiste lengte heeft zodat het geluid maken het tikken of krakken van de leiding niet gebeurt. U kunt met snelkoppelingen van messing of chroom de leiding monteren.

Om de leidingen vast te zetten tegen de muur of plafond kunt u het beste pijpbeugels gebruiken met rubber. Vergeet niet dat leidingen kunnen inkrimpen en uitzetten, dus zet ze niet te vast in de beugels.

kunststof leidingen

Kunststof cv-leiding aanleggen

Niet ieder huis is even recht-toe-recht-aan. In sommige huizen zou u voor het correct aanleggen van CV leidingen muren moeten doorbreken en ander sloopwerk moeten verrichten zeker als we het hebben over leidingen van staal.

Dit is natuurlijk lang niet altijd wenselijk en gelukkig is er een oplossing die altijd uitkomst biedt, de flexibele CV leiding.

Deze leiding aanleggen is speciaal bedoeld voor het ronden van lastige bochten en is zeer makkelijk te buigen. Een dergelijke leiding kan gelegd worden op een manier die met een traditionele leiding niet zou kunnen.

Hierdoor biedt dit nieuwe mogelijkheden en zal er minder gesloopt hoeven te worden en minder te hoeven verbouwd.

Flexibele CV leiding van kunststof

De flexibele CV leiding is dikwijls van kunststof maar kwalitatief net zo goed als iedere andere leiding. De Loodgieter-Expert is zeer bedreven in het werken met deze leidingen.

De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid en daarom hebben onze monteurs en loodgieters zich gespecialiseerd in het werken met dit soort leidingen.

Het grote voordeel van een flexibele cv leidingen is natuurlijk deze makkelijker bochten kunnen maken, het aanleggen van deze leidingen gaat dus veel sneller dan het aanleggen van de traditionele leidingen.

Er moeten immers nogal wat bochten genomen worden tijdens het leggen van cv leidingen.

Met de oude leidingen was het nodig om echt bochten in de buizen te maken en op sommige punten een koppelpunt gebruiken. Dit arbeidsintensieve werk is met een flexibele cv leiding niet meer nodig.

Cv leidingen wegwerken

Het aanleggen van deze cv leidingen dient altijd te gebeuren door een erkende expert. Het is namelijk geen kleine of eenvoudige klus. Niet alleen moeten de leidingen overal kunnen komen, zij moeten ook netjes worden weggewerkt.

Niemand wil een huis met zichtbare leidingen. Alleen een loodgietersbedrijf als Loodgieter-Expert Amsterdam kan ervoor zorgen dat de leidingen van de juiste kwaliteit zijn en dat deze onzichtbaar worden weggewerkt.

Het wegwerken van leidingen betekent in de meeste gevallen dat er gefreesd moet worden in de wanden en/of vloeren. Het is natuurlijk van belang dat het frezen netjes gebeurd en het gevreesde deel weer netjes dicht gesmeerd wordt.

Ook hier kunnen wij zorg voor dragen zodat nadat wij de cv leidingen gelegd hebben dat er niks meer van te zien is.

CV leidingen aanleggen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Als u flexibele cv leiding in uw woning wilt hebben voor de aanleg van een centrale verwarming of de nieuwe cv-ketel dan wilt u ook weten wat hier de kosten van zullen wezen.

U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen op de website van de loodgieter expert om deze kosten snel te achterhalen. Na het invullen van de gratis offerte zullen wij u binnen twee dagen een prijsindicatie op maat naar u toesturen.

Bent u dus op zoek naar een bedrijf die uw CV leiding kundig kan leggen? Neem dan direct contact op met ons want wij beschikken over de monteurs die dit kunnen realiseren.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor het uurloon van een loodgieter en wij sturen u snel een interessant voorstel met bijzonder scherpe prijzen.

Waarom tikken mijn cv leidingen?

Heeft u wel eens last van een tikkende cv leiding? Het tikken van een cv leiding komt doordat de pijpbeugels te strak zijn gemonteerd aan de stalen cv leidingen.

Omdat de leidingen uitzetten en krimpen door de warmte zal u altijd gebruik moeten maken van een rubberen mantel die het uitzetten en inkrimpen van de leidingen opvangt.

Ook de gaten die in de vloer geboord moeten worden hebben wat extra ruimte nodig. Zo heeft een leiding van 22 mm en gat nodig van 25 mm en een leiding van 15 mm een gat van 18 mm.

Garantie op uw cv leidingen

Het is natuurlijk van groot belang dat uw nieuwe cv leidingen en de radiatoren goed aangesloten worden en uiteraard goed blijven werken.

Wij zorgen ervoor dat de cv leidingen aangelegd worden volgens de hoogste kwaliteitseisen, op deze manier weet u dat de kans op lekkage of eventuele schade aan de cv leidingen minimaal is.

Vanwege de zekerheid over ons eigen kunnen geven we een ruime garantie op het uitgevoerde werk. U kunt met een fijn gevoel het werk laten uitvoeren door onze loodgieters.

Cv Leidingen aanleggen prijzen

Wilt u nieuwe CV leidingen laten monteren of laten aanleggen in uw woning? Of wilt u uw cv-ketel laten vervangen? En u bent benieuwd naar de prijzen?

Dan bent u bij de Loodgieter-Expert aan het goede adres.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan en ontdek waarom onze kostprijs zo aantrekkelijk is! Onze prijs is namelijk vergeleken met onze concurrenten vele male voordeliger!

Dit kunnen wij doen omdat wij zeer ervaren zijn met cv leidingen aanleggen, wij kunnen het werk snel en vakkundig voor u uitvoeren.

Loodgieter Expert
Loodgieter Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!