Daklekkage

Een dak lekkage van uw huis is een zeer vervelende vorm van lekkage omdat het een tijd kan duren voordat dit zichtbaar wordt.

Ineens ziet u het, een lek in het dak tijdens een hevige regen- of stormbui.

U moet nu direct in actie komen en het dak met spoed laten repareren, maar vaak is het al te laat en heeft het dak lek er al langere tijd gezeten zonder dat u dit wist.

Hoe dan ook een lekkend dak dient altijd zo snel mogelijk te worden gerepareerd om vervolgschade te voorkomen.

We zullen u op deze pagina alle informatie verstrekken over een dakreparatie van een plat dak, pannendak en een noodoplossing.

Snel een prijsindicatie?

Daklekkage

Het is niet in alle gevallen mogelijk om zelf uw lekkage op te sporen en te verhelpen. Voor het herstellen van een vervelende daklekkage zal u snel moeten handelen en heeft u ook snel een prijs nodig ( het liefst binnen 24 uur )

Door een vrijblijvende offerte aan te vragen voor het laten repareren van uw dak zullen wij u direct een prijsvoorstel toesturen zodat u al een goede indicatie heeft van de verwachte kosten.

Opsporen

Bij een lekkend dak is het ook van groot belang dat bekend is wat de eerste oorzaak van het lek was. Een gat in het dak kan natuurlijk gedicht worden maar als de oorzaak dieper ligt dan simpelweg een gat in het dak is de kans op herhaling groot.

Een mogelijk oorzaak van een daklekkage is bijvoorbeeld dat het water zich ophoopt op 1 punt van het dak wat er voor zorgt dat dat punt uiteindelijk gaat lekken.

De oplossing hiervoor is dus het dak in het juiste afschot maken zodat het water niet op 1 punt blijft liggen maar gewoon netjes naar de afvoer loopt.

Er zijn natuurlijk nog tal van andere oorzaken aan te wijzen die een lekkage op uw dak veroorzaken. we zullen de meest voorkomende even onder elkaar zetten:

 • Bij de schoorsteen
 • Bij de dakgoot
 • Verstopte afvoer
 • Dakpannen die verschoven zijn
 • Door de buren

De oorzaak van een lekkage op uw dak kan zoals u ziet overal vandaan komen en is de reparatie vaak makkelijker uit te voeren dan het vinden van het dak lek.

Oplossen

Het snel oplossen zodat u niet meer waterschade zult krijgen is natuurlijk erg belangrijk. Wat kan er gebeuren en welke problemen krijgt u als u het probleem niet snel oplost?

 • Natte isolatie
 • Schimmels
 • Kortsluiting
 • Verrotte dakconstructie

Plat dak

In de meeste gevallen ontstaat een daklekkage door oud en uitgedroogd bitumen. Ook verstoppingen van de dakgoten of regenafvoer kunnen een grote oorzaak zijn van een lekkage.

Denkt u eens aan uw dakgoten vol met bladeren of dak afvoer die verstopt kan zitten door vuil. Een belangrijk gegeven is dat de loodranden die u platte dak laten aansluiten op uw gevel goed aangeklopt zijn en er geen kleine haarscheurtjes te zien zijn.

Dit geld zeker ook voor de afwerking van de schoorsteen. Ook de schoorsteen is voorzien van lood. Deze loodstroken zullen de kier tussen het dak en de schoorsteen afdichten.

Als deze omhoog gewaaid zijn of zijn verouderd dan kan het water zo naar binnen lopen en heeft u een flinke lekkage in uw woning.

Wanneer een dakdekker inschakelen?

Wacht nooit te lang als u last heeft van een lekkage om een dakdekker in te schakelen. Een reparatie van uw dak kan niet te lang op zich wachten.

Hoe langer u wacht met repareren van het dak hoe erger de schade van de lekkage zal worden. Als u te lang wacht kunnen dakplaten gaan verrotten en zelfs de balken van het dak kunnen worden aangetast.

Snel een prijsindicatie?

Dakreparatie

Hoe gaat het herstellen en het repareren van uw dak in zijn werk?

 • Zorg ervoor dat u het lekkende water kunt opvangen in emmers
 • Zorg voor een noodreparatie voor uw plat dak zoals plastic of zeil
 • Het gat dichten met dakleer ( bitumendakbedekking )

De bovengenoemde punten zorgen ervoor dat u snel van de lekkage af zult zijn. In de meeste gevallen is een lekkage een signaal dat u dak aan onderhoud toe is.

De lekkage op het dak zal uiteindelijk meerdere problemen gaan veroorzaken. En een dakreparatie is natuurlijk in de meeste gevallen maar een noodoplossing.

Pannendak

Natuurlijk kan niet alleen een plat dak voor een daklekkage zorgen. Een schuin dak met dakpannen kan net zo goed gaan lekken. In de meeste gevallen komt dit door dat het pannendak wat veroudert is en de dakpannen niet meer geheel op hun plaats liggen en zijn verschoven.

Het voordeel van een lekkage bij dakpannen is dat het opsporen en het constateren van het lek niet veel tijd in beslag zal nemen en de kosten van het dichten van de daklekkage een stuk lager zullen wezen dan bij een plat dak.

Kosten

Een nieuwe laag dakbedekking laten plakken op uw dak is vaak niet eens veel duurder dan een dakreparatie laten uitvoeren aan uw dak.

Echter moet u er wel rekening mee houden dat bij het aanbrengen van een nieuwe laag bitumendakbedekking op uw platte dak de eerst komende 15 jaar geen problemen meer met zich mee zal brengen.

In de meeste gevallen is het gat dichten natuurlijk goedkoper dan dat u uw gehele dak laat vernieuwen. Vaak kan de prijs oplopen door de lekkage op te sporen ( vooral bij een plat dak )

Prijs per m2

Wat zijn de kosten per m2 van het laten plakken van een nieuw dak? Wij zullen u een gemiddeld overzicht geven van de prijzen de gemiddeld worden berekend voor een nieuwe laag dakbedekking op een plat dak.

 • Bitumendakbedekking – € 35 per m2
 • EPDM dakbedekking –  € 40 per m2
 • PVC dakbedekking –  €40 per m2

Verzekering

Mocht het zo wezen dat u een goede verzekering heeft afgesloten dan is het verstandig 2 tot 3 offerte’s aan te vragen. Voor een vergoeding van de verzekering is snelheid van oplossen een geboden aspect.

Hoe dan ook is het snelle oplossen van een lekkage belangrijker dan wat dan ook!

Hoe verhelpen?

Omdat de kosten vaak hoog op kunnen lopen van het verhelpen van de lekkage aan het dak is het het belangrijk dat u uw dak goed onderhoud.

Dak onderhoud zorgt ervoor dat u jaren lang van uw dak op uw huis kunt genieten zonder u maar enige zorgen te maken over een eventuele lekkage aan uw dak.

Het laten onderhouden van uw dak hoeft geen tijdrovende klus te wezen als u dit maar jaarlijks herhaald.

De Loodgieter-Expert uit Amsterdam is een specialist in het onderhouden van platte daken of het renoveren hiervan wij zorgen ervoor dat u droog kunt blijven zitten!

Afhankelijk van de grootte en de aard van het dak lek kunnen we bepalen wat de kosten voor een reparatie ongeveer zullen zijn.

Als u een vrijblijvende offerte aanvraagt verzoeken we u dan ook om een zo duidelijke omschrijving te geven.

Geef bijvoorbeeld aan wat voor dakbedekking er op het aangebracht is, wat de oorzaak van de lekkage is (mocht dat bekend zijn), hoe groot de lekkage is en hoe lang het dak al lek is.

Wanneer u duidelijk genoeg bent in uw aanvraag kunnen we een duidelijke offerte opmaken en heeft u dus snel duidelijkheid over de prijs voor de reparatie van uw dak lekkage.

Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!