Gasleiding aanleggen

Er zijn weinig klussen in en om het huis die zo secuur dienen te gebeuren als het gasleiding aanleggen.

Het gevaar bij verkeerde installatie is simpelweg te groot om risico’s te nemen bij deze klus.

verleggen van gasleiding

De leidingen moeten 100%  dicht en correct zijn aangesloten, anders vormen zij een direct levensgevaar.

Ontsnappend gas is namelijk extreem brandbaar en kan tot ontploffing komen.

Probeer daarom nooit zelf de gasleidingen aan te leggen maar laat dit altijd doen door een erkende specialist, bijvoorbeeld bij het plaatsen van een nieuw gasfornuis of het vervangen van de CV ketel.

Veilig een gasleiding aanleggen

De gediplomeerde vaklui van de Loodgieter-Expert zijn de juiste mensen voor  renovatie en gasleidingen aanleggen.

Dankzij hun gedegen opleiding en ruime ervaring weten zij precies hoe zij gasleidingen moeten aanleggen zowel in een kruipruimte, in de grond of buiten, bijvoorbeeld in de tuin.

Voor al deze zaken moeten er andere installatiemethodes toegepast worden.

Zo is het buiten of in de kruipruimte aanleggen van een gasleiding daadwerkelijk anders dan wanneer de leiding binnenshuis wordt aangelegd.

Wij werken volgens een vast stappenplan dat ons er van verzekerd dat de aangesloten gasleidingen veilig zijn en veilig blijven.

We begrijpen hoe belangrijk de veiligheid in een woonsituatie moet zijn en werken natuurlijk conform deze veiligheidsnormen.

Welk materiaal?

Voor een doe-het-zelver is de roodkoperen buis het makkelijkst te gebruiken, voor andere materialen zoals staal of kunststof buizen heeft u speciaal gereedschap nodig en is erg kostbaar.

De meest gangbare maten van de koperen buizen zijn 22 mm en 15 mm. U kunt deze buizen verbinden door een knelkoppeling of ze kunnen gesoldeerd worden.

 • Gasleiding vastzetten
  Als u een gasleiding wilt aanleggen en vast zet doet u dit om de 45 cm. Hiervoor worden speciale beugels gebruikt genoemd zadels. Waar u voor moet zorgen is dat de gasleiding niet onder spanning komt te staan bij het monteren.
 • Leiden door een pvc mantel
  Als een gasleiding door de vloer, kruipruimte, of wanden heen loopt zal deze door een pvc leiding ( mantel ) geleid moeten worden. De mantel zal de koperen buis extra beschermen tegen vocht en beschadigingen.

Wat hierbij ook erg belangrijk is dat de verbindingsstukken ( knelkoppelingen ) goed gemonteerd zijn en niet lekken.

Let op!!! ( controleer de verbindingsstukken of knelkoppelingen met zeepsop en zorg ervoor dat er geen luchtbel te zien is )

Wat ook een goede tip is voor controle is ruiken of u geen gas ruikt. Zorg er altijd voor dat u niets branden in huis heeft op het moment van controle.

Op de juiste plek de gasleiding

Met het vakmanschap van onze loodgieters kunnen wij snel uw gasleiding aanleggen of gasleiding verleggen op de gewenste plaats voor een gashaard cv-ketel of in de keuken.

Ook bij eventuele vragen die u wellicht nog heeft zullen onze loodgieters u netjes te woord staan.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te bepalen waar de gasleiding doorheen moet om de gewenste plek te bereiken. Wilt u de leiding bijvoorbeeld weg wilt in de vloer zal bepaald moeten worden wat voor soort vloer dit is en welke route de leiding volgt.

In een betonvloer zal de gasleiding gevreesd moeten worden en bij een houten vloer zullen de gasleidingen door en langs de onderliggende balken gelegd moeten worden.

Bij hout moet de gasleiding elke zoveel centimeter vastgemaakt worden met een beugel.

Als de gasleiding in het beton gefreesd wordt is het noodzaak dat er een mantel om de gasleiding komt omdat beton in het koper van de gasleiding kan vreten.

U kunt vervolgens en met een gerust hart uw gas aansluitingen gaan gebruiken in de wetenschap dat alle leidingen door een professional bedrijf veilig zijn aangelegd.

Het aansluiten van gas is nodig om gebruik te kunnen maken van alle apparaten die gas nodig hebben zoals uw cv-ketel, gaskachel of kooktoestel in de keuken.

Veel mensen zijn een beetje angstig om gas aan te sluiten en dit is niet onterecht. Wie werkt met gas, weet dat hieraan risico’s zijn verbonden.

Gas is licht ontvlambaar en explosief en giftig bovendien, dus kan zelfs al de kleinste fout of onoplettendheid zeer ernstige gevolgen hebben.

Daarom is het ten zeerste aan te raden om het gas en gasleidingen aanleggen over te laten aan ervaren en erkende loodgieter, wij zijn zo een bedrijf dat de ervaring en erkenningen in huis heeft om deze klus tot een goed einde te brengen.

Aansluiten van de gasleiding

Gas aansluiten of gasleidingen aanleggen is dan ook niet iets dat u zelf moet doen. Schakel hiervoor altijd een erkende specialist in zoals de Loodgieter-Expert Amsterdam.

Onze loodgieters beschikken over de kennis, ervaring en de juiste diploma’s om uw gas aan te sluiten.

Dit gebeurt met onze experts dan ook vakkundig, veilig en snel. 

Tijdens de loodgieter opleiding leert men hoe er het veiligst gewerkt kan worden met gas en gas aansluiten, dit lijkt vrij simpel maar dat is het zeker niet.

Zeker omdat gas levensgevaarlijk is, een klein lek is al voldoende om een brand te veroorzaken. Of erger nog: wanneer er gas ontsnapt in een ruimte is er kans dat de mensen die dit inademen uiteindelijk sterven aan de gevolgen van een koolmonoxide vergiftiging.

Verleggen van gasleiding

Bij een verbouwing kan het gebeuren dat de gasleiding verleggen een noodzaak wordt om uw plannen te realiseren.

Als u geen ervaring heeft als klusser of u twijfelt aan uw eigen vaardigheden op dit gebied, laat deze klus dan over aan de vakman. Veiligheid heeft uiteraard een hoge prioriteit.

Gaat u wel zelf aan de slag? Dan is het belangrijk om te weten dat u alleen werkzaamheden en veranderingen mag aanbrengen na de gasmeter.

De gasmeter en alles wat daarvoor aangesloten is, zijn eigendom van het energiebedrijf.

Zelf een gasleiding verleggen

Uiteraard voorzien wij u graag van alle informatie die u nodig heeft voor het aanleggen gasleiding. Allereerst wat heeft u nodig?

 1. Gebruik voor het verleggen van de gasleiding roodkoperen buizen met een diameter van 15 mm of staal en kunststof in diverse afmetingen.
 2. Het verbinden van de gasleiding kan door solderen of knellen. Knelfittingen werken makkelijker en sneller en bovendien veiliger om mee te werken. Gebruik alleen verbindingsstukken die voorzien zijn van het Gastec-keurmerk.

Stappenplan uitvoering gasleiding verleggen

 • Met behulp van zadels zet u de gasleiding om de 40 cm op de muur of balk vast. Voorkom dat de leiding ergens onder spanning staat.
 • Gasleidingen die door de muur of onder de vloer doorlopen moeten door een PVC mantel geleid worden.
 • Voorkom gasbellen door de uiteinden van de gasleiding in de kamer uit te laten komen.

Gasleiding verleggen, onze tips

 • U mag geen rubberen aansluitslang  gebruiken achter het fornuis, gebruik bij het verleggen gasleiding alleen leidingen van koper.
 • Achter het fornuis mag u geen rubberen aansluitslang gebruiken.
 • Ruikt u een gaslucht en vermoedt u een gaslek? Blaas kaarsen uit en ander open vuur, zet ramen en deuren open en sluit vervolgens de hoofdkraan en neem contact op met uw gasleverancier.
 • Plaats een koolmonoxide melder voor uw veiligheid na het afpersen en verleggen gasleiding.
 • Koolmonoxide is uiterst giftig en reukloos. Vuile branders of een slechte afvoer zijn vaak de oorzaken van een te hoge concentratie.
 • Huur een vakman in om jaarlijks zaken te laten controleren zoals de branders van kachels, uw CV-ketel, geiser en vergeet ook niet uw schoorsteen 1 x per 2 jaar te laten vegen.

Gas aansluiten offerte aanvragen

Wilt u uw gas aansluiten of een gasleiding afpersen maar durft u dit zelf niet aan? Neem contact op met de Loodgieter-Expert. Wij nemen u het graag uit handen en zorgen ervoor dat uw woning wordt voorzien van gas.

Wij sluiten vakkundig aan en werken zeer secuur. Na het aansluiten worden alle leidingen gecontroleerd op dichtheid om ervoor te zorgen dat er nergens gas lekt.

Wilt u direct een offerte aanvragen om zo achter de kosten van onze loodgieter te komen? Gebruik dan het formulier op de site en wij sturen u spoedig een aantrekkelijk voorstel.

U zult zien dat de loodgieter expert erg goedkoop is vergeleken met andere loodgieters waar u eventueel een offerte aanvraagt. Uiteraard zullen wij niet beknibbelen op de kwaliteit van het uitgevoerde werk.

Gasleiding aanleggen kosten

Wilt u graag uw gasleiding aanleggen of aan laten sluiten en de prijzen hiervan weten? Twijfel dan niet een raadpleeg de Loodgieter-Expert.

Wij staan u graag te woord om uw project te bespreken en nemen u het aanleggen van de leidingen graag uit handen.

We zullen voor u klaar staan om eventuele vragen te beantwoorden en duidelijk te maken wat de werkzaamheden zijn die wij precies uitvoeren.

Om de klant zo goed mogelijk te helpen kunnen wij ook buiten kantoortijden komen om de gasleiding aan te leggen.

Bovendien doen wij dit tegen zeer scherpe tarieven. Hoe scherp, dat vindt u uit wanneer u online een vrijblijvende offerte aanvraagt.

Wij zullen u dan duidelijk maken wat een gasleiding aanleggen in uw situatie zal kosten.

Loodgieter Expert
Loodgieter Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!