Lekkage badkamer opsporen

De badkamer is een plek waarin veel waterleidingen en afvoeren samen komen, zoals bij de  de douchebak, het bad, het toilet en de wastafel(s) bijvoorbeeld.

Omdat de badkamer een plek is waar er veel water wordt gebruikt, kan het voorkomen dat er een lekkage ontstaat. De gevolgen hiervan kunnen heel vervelend zijn.

Denk bijvoorbeeld aan schimmels die kunnen groeien en zelfs hout dat kan gaan rotten.

Lekkage naar een lager gelegen verdieping is erg vervelend, het kan leiden tot schimmel en nog erger: verzwakking van de constructie.

verbouwing badkamer

Badkamer lekkage verhelpen hoe?

Een lekkage in een badkamer is een van de meest voorkomende lekkages binnenshuis.

In een badkamer wordt veelal het meeste water gebruikt en er lopen ook de meeste waterleidingen heen.

Al de leidingen die naar de badkamer toe lopen zoals de cv leidingen koud en warm waterleidingen afvoeren enz kunnen lekkage veroorzaken.

Maar denkt u ook eens aan slecht voegwerk in de natte ruimte van de badkamer of loszittende tegels waar het water zeer gemakkelijk achter kan gaan lopen met douche.

Lekkage in uw badkamer is dit heel vervelend, temeer omdat de vloer en de muren dikwijls uit tegels bestaan. Lekkage opsporen en detecteren is in zulke gevallen extra lastig.

Zit de lekkage niet in een afvoer, dan zullen er in een ongunstig geval tegels, muren of vloer delen moeten worden gesloopt. Als de lekkage bijvoorbeeld zich achter de tegels bevind is er eigenlijk geen andere optie.

Hieronder geven wij u een aantal zeer belangrijke aandachtspunten waar u op moet letten.

Tips

 • Verwijder de rozetten van de kraan en let goed op of er wel gekit is zodat het water niet achter de tegels langs kan lopen.
 • Controleer het voegwerk of hier geen scheuren in zitten of gebreken.
 • Controleer de kit naden tussen de vloer en de wanden op gaatjes of het loszitten hiervan.
 • Ook de kit randen om de douchebak en het bad moeten nagekeken worden.
 • De douche put of douchedrain moeten ook beoordeelt worden op het vast of loszitten van de kit.(Het kan ook zo zijn dat de lekkage in de afvoer zelf zit)
 • Controleer nu de bad afvoer en kijk of de sifon nog goed vast zit.

Tip: Schrijf de standen van de watermeter op en gebruik 2 uur lang geen water. Mochten de standen toch veranderd zijn dan is de lekkage helaas nog steeds aanwezig.

Wat kan er allemaal lekken

De bron van een lekkage kan erg uiteenlopend zijn. Hieronder ziet u de meest gangbare bronnen voor een lekkage:

 • kraan of mengkraan
 • waterleidingen
 • afvoer
 • radiotoren

Kranen of mengkranen die een lekkage veroorzaken zijn relatief eenvoudig op te lossen. Maar u kunt zich voorstellen dat waterleidingen en afvoeren die weg gewerkt zijn moeilijker te repareren zijn.

douchebak kitten

Lekkage laten verhelpen

Heeft u een lekkage in de badkamer? dan kunt u altijd vertrouwen op de Loodgieter-Expert. Onze kundige en ervaren specialisten kunnen alles voor u oplossen zij zijn gespecialiseerd in het herkennen van het probleem en weten altijd de beste manier van aanpak.

Een lekkage repareren is met onze loodgieter expertise dan ook snel naar volledige tevredenheid op te lossen.

Ten eerste zullen wij op zoek gaan naar de oorzaak van de lekkage. Mocht de lekkage gevonden zijn kunnen wij het lek bij de oorzaak aanpakken. Deze aanpak verschilt natuurlijk per aard van de lekkage.

Een lekkage in de afvoer moet bijvoorbeeld heel anders opgelost worden als een scheur in douchebak.

Hieronder zullen we u een aantal voorbeelden geven hoe wij te werk gaan en waar wij naar kijken:

 • Vocht gehalte meten:

Als eerste kijken wij waar het vocht vandaan komt. Mocht het vocht niet met het blote oog te zien zijn dan zullen wij een speciale vochtmeter gebruiken. Met deze meetapparatuur kan het vochtpercentage in de muren gemeten worden en de oorzaak van de lekkage snel gevonden worden.

 • Druk percentage bekijken

Mocht de lekkage zich extern bevinden dan kan onze vakman een manometer bij elke leiding gebruiken. Met een manometer kan de druk per leiding bekeken worden en de lekkage is dan makkelijker te vinden.

 • Nader onderzoek

Mocht het zo wezen dat we na de bovenstaande manieren de lekkage nog niet hebben gevonden dan bezitten wij nog over veel meer meetapparatuur en technieken om zo toch het badkamer vocht te achterhalen.

Lekkage oplossen kosten

Omdat de redenen voor lekkage in een badkamer erg uiteenlopend zijn kunnen we moeilijk een vast bedrag noemen voor het oplossen ervan.

Wel kunnen we met zekerheid zeggen dat het opsporen van de lekkage vaak heel snel gebeurd is. Onze vakmannen hebben alle mogelijke redenen voor lekkage wel eens gezien en hebben daarom altijd binnen een uur wel duidelijkheid over de oorzaak.

Daarna moet bepaald worden wat de kosten voor het verhelpen van de lekkage duidelijk worden. Dit kan gedaan worden met een plan van aanpak.

In de meeste gevallen wordt eerst de oorzaak van de lekkage opgelost. Bijvoorbeeld het vervangen van een kit rand.

Vervolgens wordt de gedane schade verholpen, bijvoorbeeld de schimmel weghalen en weggerotte voegen vervangen.

Lekkage advies

Kampt u met een probleem in uw badkamer? Wij staan altijd voor u klaar om u te adviseren bij een badkamer laten installeren , van informatie te voorzien en uw vragen te beantwoorden.

Wilt u direct geholpen worden? Neem dan contact met ons op via mail of telefoon en leg uw probleem aan ons voor.

Wij zullen uw lekkage in uw badkamer dan snel verhelpen en doen dit tegen voordelige kosten.

Een ander advies dat we willen meegeven is dat u zich kunt verzekeren tegen lekkage in de badkamer, soms valt dit onder de opstalverzekering. Als u hier zeker van wilt zijn kunt u het best uw polis nalezen of simpelweg uw verzekeraar bellen.

Laat het door een loodgieter oplossen

Een lekkage in de badkamer kunt u het best door een loodgieter laten oplossen. Niet alleen bent u dan verzekerd van een goede afhandeling, maar bij ons krijgt u bijvoorbeeld ook nog garantie op het gedane werk.

Mocht het in het onverhoopte geval in de toekomst alsnog fout gaan komen wij dit kosteloos voor u herstellen.

Offerte vrijblijvend aanvragen

Als u wilt weten wat de kosten zijn om de lekkage in uw badkamer te verhelpen kunt u met het grootste gemak ons offerteformulier invullen.

Beschrijf in de aanvraag zo duidelijk mogelijk wat voor lekkage het is en wat de oorzaak is, mocht dit bekent zijn.

Wij zullen een zo duidelijk offerte opmaken opmaken die u duidelijkheid geeft over de kosten om de lekkage in uw badkamer op te lossen.

Loodgieter Expert
Loodgieter Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!