Reparatie verwarming

Het valt u ineens op dat de temperatuur in huis anders (lees kouder) aanvoelt dan normaal.

De radiatoren zijn koud en ook de douche levert alleen nog maar koud water.

vrijstaande centrale verwarming

Een defect aan uw cv-installatie komt nooit goed uit en wilt u uiteraard zo snel mogelijk verholpen hebben. In bovengenoemd geval is een reparatie aan de verwarming nodig.

Om een goede reparatie uit te voeren is het ten eerste noodzakelijk om erachter te komen wat de oorzaak van het defect is.

Hierna kan een stappenplan gemaakt worden om de verwarming te repareren.

Oorzaken reparatie verwarming

In welke gevallen is het nodig om een reparatie verwarming uit te laten voeren? Uiteraard als de radiatoren geen warmte meer afgeven of dat de douchekraan alleen maar koud water geeft.

Het kan ook voorkomen dat u:

Het vervelende van wateroverlast is buiten de de verhoogde energierekening, dat u betaalt voor de energie die u niet gebruikt.

Niet iedere lekkage is direct met het blote oog te zien is. Als u de CV-ketel regelmatig bij moet vullen kan dit het geval zijn.

Maar ook bij een verminderde druk op de leidingen of als uw douche of tapkraan elders, niet of nauwelijks de door u ingestelde en gewenste temperatuur bereikt.

De monteurs van de Loodgieter-Expert beschikken over jarenlange ervaring, zijn professioneel en zullen na uw melding, bij uw thuis snel aan de slag gaan met de reparatie verwarming.

Reparatie van lekkage

Bij lekkage aan de verwarming is het een belangrijke zaak de reparatie snel uit te voeren. Een lekkage kan zorgen voor veel overlast als u er niet op tijd bent.

Eerst moet er ontdekt worden waar de lekkage precies is. Daarna kan een plan van aanpak gemaakt worden voor de reparatie. Onze erkende loodgieters kunnen dit in de meeste gevallen binnen een dag voor u oplossen.

daklekkage

Reparatie verwarming nodig?

Als u problemen heeft met uw verwarming betekent dit niet onmiddellijk dat er gesproken moet worden over vervanging. De meeste storingen zijn gelukkig door onze monteurs snel te verhelpen.

Het is dus goed mogelijk dat, afhankelijk van de ernst, er gewoon gerepareerd kan worden. Toch komen wij in de praktijk helaas te vaak tegen dat storingen worden veroorzaakt door:

  • Gebrekkig of geen onderhoud.
  • Slijtage van de verwarmingsketel.

In dit geval kan het uiteraard voorkomen dat reparatie verwarming een gepasseerd station is. Het vervangen van uw CV-ketel is dan vaak de enige optie. Ook hiermee zijn wij u graag van dienst.

Wilt u een reparatie verwarming voorkomen dan is het afsluiten van een onderhoudscontract een optie die het overdenken waard is.

U komt dan niet voor vervelende verassingen te staan en mocht er iets zijn dan ontvangt u van ons een speciaal nummer waarmee u ons 24 uur kunt bereiken.

Cv-ketel defect?

Is de CV-ketel de boosdoener dan kunnen er verschillende oorzaken zijn die de storing veroorzaken. Een ander woord dat overigens vaak gebruikt wordt voor cv-ketel is verwarmingsketel.

Bijvoorbeeld een probleem met het expansievat of er kan is iets mis zijn met de warmtewisselaar bij nieuwere modellen.

Deze defecten kunnen wij vaak met een eenvoudige reparatie voor u verhelpen.  Onze reparatie verwarming zorgt ervoor dat u er tegen lage kosten weer warmpjes bijzit.

cv ketel laten vervangen

Verwarmingsbuizen kapot?

Ook kunnen de verwarmingsbuizen in uw woning die aan de radiatoren vastzitten uiteraard kapot gaan. Een verwarmingsbuis repareren is zeker mogelijk, maar meestal wordt er voor gekozen om de buizen in het geheel te vervangen.

Vaak is repareren wel goedkoper maat is het een tijdelijke oplossing die in de loop van der tijd toch weer te wensen overlaat. Zo een buis in zijn geheel vervangen is in dat geval een stuk goedkoper op de lange termijn.

Specialist in reparatie verwarming

U heeft een reparatieverzoek of u heeft interesse in een nieuwe cv-ketel of radiatoren?  Eigenlijk zegt onze naam genoeg, de monteurs van de Loodgieter-Expert zijn specialist op het gebied van, cv-reparatie, cv-installatie en cv-onderhoud.

Wij zijn een professioneel installatiebedrijf met ervaren bekwame monteurs die u graag van ieder ongemak met uw verwarming helpen.

Voor alle werkzaamheden aan uw verwarming kunt u ons inschakelen. Ook voor advies kunt u ons benaderen, maakt u hiervoor gebruik van het offerteformulier.

Een lekkage zorgt naast wateroverlast namelijk ook voor een verhoogde energierekening doordat u betaald voor energie die u niet gebruikt.

Het kan ook zijn dat u niet direct een lekkage ziet, maar deze er wel is.

Dit kunt u bijvoorbeeld herkennen aan het herhaaldelijk moeten bijvullen van de ketel, een verminderde druk op de leidingen of een niet goed verwarmde douche of kamer terwijl u dit wel zo ingesteld heeft.

Reparatie verwarming en kosten

Uiteraard bent u benieuwd naar de kosten voor de reparatie van uw verwarming. Omdat we uiteraard niet weten wat exact de boosdoener is, is het moeilijk een exacte prijs te geven.

Op het offerteformulier kunt u aangeven wat de problemen met de verwarming zijn. Met deze kennis kunnen wij inschatten wat er vervangen dient te worden en u hiervoor een offerte aanbieden.

Als onze monteur thuis bij u ontdekt dat uw cv-installatie dusdanig verouderd is (doorgaans levensduur van 15 jaar) kan u goedkoper uit zijn als u besluit uw cv-ketel te vervangen.

De kosten voor vervanging verdient u de komende jaren terug omdat uw energieverbruik af zal nemen.  Wij zijn u in ieder geval graag van dienst voor alle werkzaamheden aan uw verwarming.

Loodgieter Expert
Loodgieter Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!