Thermostaatknop vervangen

Uw verwarmingskraan of ook wel thermostaatknop laten vervangen is een mogelijkheid als u niet niet in iedere kamer dezelfde temperatuur wenst, en u bovendien wenst te besparen op uw energierekening.

Door het plaatsen van een thermostaatkraan op uw radiator kunt u deze op een bepaalde stand instellen. De meeste zijn uitgerust met cijfers van 1 tot en met 5 of met graden.

Onafhankelijk van de kamerthermostaat regelt de thermostaatknop de toevoer van het warme water naar de radiator voor de gewenste te bereiken temperatuur in de ruimte.

Bent u in het bezit van een verouderde cv-installatie dan is de thermostaatkraan of de knop vervangen geen noodzaak maar levert u wel meer comfort en een lagere energierekening op.

We zullen u op deze pagina meer informatie geven over de kosten van een vervanging, de manieren van een eventuele reparatie van de verwarmingsknop.

Vervangen van de thermostaatknop

In iedere woonkamer treft u meerdere thermostaatknoppen aan waarop aangegeven kan worden welke temperatuur wenselijk is bij welke radiatoren.

Op het moment dat de gewenste temperatuur bereikt is, zal de cv-ketel stoppen met het op een hogere temperatuur brengen en leveren van het water naar de betreffende radiator.

Als uw oude thermostaatknop kapot is zal deze moeten worden vernieuwd. Door het monteren van de verwarmingskraan op een radiator heeft u zelf de regie over de temperatuur.

Dan moet u uiteraard wel iedere radiator laten aansluiten met een thermostaatknop.

Een onafhankelijke regeling is te bereiken mits alle radiatoren zijn uitgerust met een thermostaatknop. In de meeste gevallen zitten de regelknoppen in alle ruimtes in een woning.

Denk hierbij aan het volgende:

  • Vloerverwarming ( aparte knoppen )
  • Badkamer ( radiatorknop )
  • Cv-ketel ( Thermostaatkraan )

Zowel in uw badkamer op de radiator als bij uw vloerverwarming zullen er regelknoppen zijn gemonteerd. U kunt zelf alles afstellen naar behoefte en zo hout u een goede controle over uw stookkosten.

Werkwijze vervangen thermostaatkraan

Het is geen hogere wiskunde om thermostaatknoppen te vervangen, als u onderstaande stappen in acht neemt komt het zeker goed.

  1. Schakel de installatie uit.
  2. Tap het circuit af.
  3. Draai alle koppelingen los.
  4. Monteer de nieuwe thermostaatknoppen.

U ontvangt altijd van de leverancier een duidelijke handleiding. Bent u geen doe het-het-zelver of heeft u geen tijd of zin in deze klus? Heeft u ook onderhoud aan uw cv-installatie nodig?

Dan bestaat altijd de mogelijkheid om het vervangen van een thermostaatknop uit handen te geven aan een erkend installatiebedrijf, wellicht gelijktijdig met andere werkzaamheden die de cv-installatie aangaan.

Wilt u graag snel weten wat het kost om een kapotte radiatorkraan te laten vervangen?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en ontvang snel de prijs voor vervanging.

thermostaatknop vervangen

Thermostaatknop laten repareren

Het is van groot belang om uw cv-installatie regelmatig te laten controleren en onderhouden.

Het voordeel hiervan is dat u niet voor vervelende verassingen komt te staan midden in de winter en uw cv-ketel zal veel langer mee gaan. Bovendien zorgen wij er voor dat uw cv-ketel zuiniger gaat stoken zodat u kunt besparen op uw jaarlijkse stookkosten.

Mocht het voorkomen dat uw thermostaatknop niet meer draait of lekt dan is repareren wellicht mogelijk. Het binnenwerk van de kraan zal uit elkaar gehaald worden zodat wij de leertjes kunnen controleren of deze niet zijn uitgedroogd.

Het leertje wat binnenin de verwarmingsknop zit kan simpel weg vervangen worden door een nieuwe en zo kan de oude thermostaatknop gewoon weer gebruikt worden.

Mochten er zich toch andere mankementen aan de radiatorkraan bevinden dan is het vervangen thermostaatknop de beste oplossing. Zo weet u zeker dat u er weer jaren mee vooruit kunt.

Met het afsluiten van een onderhoudscontract voor uw cv-installatie, komen wij jaarlijks of tweejaarlijks langs om onderhoud te plegen.

U ontvangt dan van ons ook een 06 nummer waarmee u onze service monteur dag en nacht kunt bereiken, ook ingeval van lekkage/reparatie van uw thermostaatknop.

Vervangen verwarmingsknop kosten

Uiteraard heeft u minder kosten als u het vervangen van de thermostaatknop zelf uitvoert dan wanneer u een vakman inschakelt voor het plaatsen van een nieuwe thermostaatkraan.

Ook zal het repareren van de kapotte kraan vele malen goedkoper wezen dan een complet vervanging.

Wel heeft u de zekerheid dat het goed en vakkundig gebeurt. Het vervangen van een radiatorkraan kost niet veel tijd. Bij ons ontvangt u de beste service tegen de laagste kosten.

Het scheelt u tijd want u hoeft niet op zoek naar het benodigd materiaal of gereedschap. Bovendien kunnen wij al uw vragen beantwoorden en u wellicht advies geven als u een verouderde cv-installatie heeft.

Schakel onze loodgieter in!

Wilt u eens weten of een van uw thermostaatknoppen kapot is? Dan is het het beste om een professionele loodgieter in te schakelen. Een loodgieter is de specialist die alles af weet van cv-installaties en radiatorknoppen.

Bij ons bent u voor het laten vervangen van een  thermostaatkraan aan het juiste adres. Bent u benieuwd naar de hiermee samenhangende kosten?

Vult u dan nu ons offerteformulier in en noteer uw wensen. Na ontvangst van uw offerteformulier ontvangt u, binnen maximaal 2 werkdagen onze scherpe prijsindicatie.

Loodgieter Expert
Loodgieter Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!