Afvoer ontstoppen

Wanneer afvalwater niet of slecht wegloopt, heeft u een verstopping in uw riool of afvoer en zit er maar één ding op: uw afvoer ontstoppen.

Om hiervoor direct een loodgieter te bellen, is wat overdreven.

afvoer die verstopt zit

In sommige gevallen kunt u dit namelijk prima zelf de afvoer ontstoppen door een ontstopper te gebruiken of een vloeibaar ontstoppingsmiddel te gebruiken.

In het laatste geval dient u vaak 24 uur te wachten voor een goed effect.

Is de verstopte afvoer dan nog niet verholpen dan is het tijd om een professional in te schakelen.

Totale verstopping

Mocht u last hebben van een totale verstopping dan is deze zeer lastig zelf op te lossen. Schakel hiervoor een professioneel loodgieter in.

In het geval van een totale verstopping hebben meerdere afvoeren moeite om het water weg te laten lopen en kan het probleem niet zo een twee drie verholpen worden.

Het zou ook nog eens mogelijk kunnen zijn dat de gemeentelijke afvoeren verstopt zitten waar u dan last van krijgt.

Controleer het erfscheidingsputje!

Mocht deze leeg zijn dan ligt het probleem op uw eigen grond en zullen de kosten van een loodgieter voor uw eigen rekening wezen.

Mocht het putje vol wezen dan kunt u er van uit gaan dat de riolering van de gemeente verstopt zit.

Als dit inderdaad het geval zou zijn dan zullen de kosten verhaalt kunnen worden op de gemeente.

verstopte afvoer

Loodgieter inschakelen

Een niet werkende afvoer is zeer vervelend. Meestal is vuil de oorzaak maar soms wordt dit veroorzaakt door het (per ongeluk) doorspoelen van te grote objecten die ergens in de afvoer blijven knellen.

Indien vuil de oorzaak is, kunt u nog proberen om de afvoer zelf te ontstoppen.

Met een ontstopper of een ontstoppingsmiddel bijvoorbeeld. Biedt dit geen soelaas? Dan hebt u een hevige verstopping en kunt u het beste een loodgieter inschakelen.

Waar komen de meeste verstoppingen voor?

  • Wasmachine
  • Gootsteen
  • Douche
  • Bad
  • Vaatwasser

Afvoer blokkade

De afvoer wordt geblokkeerd waardoor weg stromend water nergens meer naartoe kan totdat het zelfs in de gootsteen, cabine of het toilet blijft staan.

Soms is het dan nodig om de gehele afvoer schoon te maken, dit betekent dat het leidingwerk van de afvoer totaal uit elkaar gehaald moet worden waarna het goed gereinigd kan worden en de blokkade kan worden weggehaald.

Afvoer keuken en wastafel verstopt?

Als er een verstopping is zowel bij de gootsteen, afwasmachine of de wastafel dan lijken deze aardig op elkaar. Het probleem ligt hem vaak in de sifon.

De sifon is de zwanenhals onder de wasbak of tafel die vaak verstopt raakt door etensresten.

U kunt de sifon rustig losschroeven en schoonmaken zodat het afvoerwater weer een goede doorloop kan krijgen. Krijgt u de sifon of afvoerbuis niet schoon?

Gebruik dan een oude metalen klerenhanger waar u het vuil mee los kan pulken zodat het er uit valt.

TIP: Gebruik azijn met soda in kokend water om ze de leidingen goed door te spoelen nadat u de prop met vuil heeft verwijdert.

Mocht dit voor u zelf niet te doen zijn of u heeft geen tijd om zelf uw afvoer te ontstoppen vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Wij zullen u zo snel mogelijk bellen om een afspraak te maken en het probleem te verhelpen.

Afvoer douche putje en ligbad verstopt?

In de badkamer is er natuurlijk ook het 1 en ander wat er kan verstoppen.

Wanneer 1 van de putjes in de badkamer verstopt raak kan het zijn dat de douche of de wastafel niet meer goed doorloopt.

Dit is vervelend en bovendien kan het nog gaan stinken ook.

Het verschil van de afvoeren van een ligbad of doucheputje is dat deze geen sifon hebben. Beide afvoeren hebben een voor zeef die los geschroefd kan worden om het overtollige vuilte verwijderen.

Door middel van de douchekop in de afvoer te plaatsen kunt u gemakkelijk het vuil wegspoelen. Gebruik hiervoor heet water zodat vet resten worden opgelost.

Een extra hulpmiddeltje kan zijn dat u soda gebruikt. U gooit een flink handvol soda in het putje en giet hier vervolgens heet water doorheen.

De soda helpt met het oplossen en losweken van vuil in de afvoer. Veel mensen gebruiken ook afvoer ontstopper, dit is werkt vaak ook goed maar wanneer dit te vaak gedaan wordt is er kans op slijtage van de afvoer.

Dit moet dus alleen gebruikt worden wanneer andere oplossingen niet werken.

gootsteen verstopt

Deskundig ontstoppen

Bij ons loodgietersbedrijf  kunnen wij u vanzelfsprekend van dienst zijn bij het ontstoppen van uw afvoer.

Wij beschikken over zeer veel ervaring en kunnen snel inventariseren hoe deze in uw huis loopt en waar het probleem zit.

Hierdoor kunnen wij snel het probleem traceren en vervolgens tot ontstoppen overgaan.

Manieren van ontstoppen

Bij alle pogingen om een afvoer te ontstoppen zijn er deze twee die vaak worden overgeslagen.

Als de afvoer echt goed dicht geslipt zit dan kan u ook op een chemische manier dit op te lossen.

Hg en Muscle zijn zeer goede producten hiervoor.

Mocht het echt niet lukken dan zou een ontstoppingsveer de laatste oplossing kunnen zijn. Deze veer word draaiend in de afvoer aangebracht en zorgt er voor dat al het vuil kapot geslagen word.

Deze methode word vaak door een loodgietersbedrijf verzorgt en is niet zo heel kostbaar.

Snelle oplossing

Heeft u alles geprobeerd maar hebt u nog steeds te maken met een verstopping en wilt u uw afvoer snel weer laten doorlopen?

Schakel ons dan in en wij lossen het probleem voor u op.

Een verstopping bij bijvoorbeeld de afvoer van de wasmachine kan op ieder moment optreden dus neem bij problemen direct contact met ons op.

Wij stellen alles in het werk om u zo snel mogelijk te helpen.

We hebben ook al heel vaak een afvoert ontstopt zodat wij snel het probleem erkennen en bij de bron kunnen aanpakken; vaak zijn het etensresten, scheerresten of ander opgestapeld vuil in combinatie met aangekoekte kalk.

Offerte en prijzen van ontstoppen

Wanneer u wilt weten wat de kosten van een loodgieter om uw afvoer te ontstoppen?

U kunt bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen met 40 % voordeel.

Binnen 2 werkdagen zullen wij reageren met een offerte op maat, u heeft direct duidelijk wat de kosten voor het ontstoppen van uw afvoer ongeveer zullen bedragen.

De kosten voor een afvoer ontstoppen zullen nooit heel hoog omdat het een vrij simpele klus is.

Wij doen het ontstoppen echter wel een dusdanig grondige manier dat u in de toekomst niet nog eens risico loopt op een verstopte afvoer omdat deze niet grondig ontstopt is door ons.

Leest u ook eens de pagina afvoer laten aanleggen mocht de verstopping niet te verhelpen zijn zult u toch een nieuwe afvoer nodig hebben.

Maar in de meeste gevallen lukt het wel als u uw afvoer wilt laten ontstoppen door een erkende loodgieter van de Loodgieter-Expert.

Loodgieter Expert
Loodgieter Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!