Douchecabine plaatsen

Wilt u een douchecabine met douchebak, inloopdouche of douchewand laten plaatsen, of wilt u het zelf proberen?

Leest u dan eerst alle informatie op deze pagina.

douchewand plaatsen

Hier vind u alle belangrijke informatie in.

Wilt u een afgebakende douche waarin u al uw toiletspullen kwijt kunt? Dan kunt u een douchecabine laten plaatsen.

Dit betekent in de praktijk dat we een douchebak plaatsen en de douchewand op deze douchebak monteren.

Ook het plaatsen van een douchecabine zonder douchebak is uiteraard nodig, dan is het noodzakelijk het putje in de tegels in de vloer zit of dat er een drain in vloer aanwezig is.

Douchecabines zijn er  in alle soorten en maten, eenvoudig of uiterst luxueus en is ook de ideale oplossing voor als u privacy wilt.

Bovendien is de cabine ook eenvoudig schoon te maken. U heeft bovendien niet te kampen met spetterend water en de gevolgen daarvan zoals na elke douchebeurt de vloer dweilen.

Zelf plaatsen van de douchecabine

Wilt u zelf de douchecabine gaan plaatsen? Wij zullen u hiervoor wat advies geven zodat de werkwijze juist wordt uitgevoerd.

  • Allereerst gaat u de afvoer aansluiten. De afvoer is een pvc pijp rond 40 mm. U kunt deze verbinden met een koppelstuk aan de douchebak.
    Pak nu de afvoer van de douchebak en monteer deze aan de bak vast. De bijgeleverde zwanenhals of sifon monteert u nu aan de douchebak vast om zo vieze geurtjes te voorkomen.
  • Plaats de douchebak nu op de juiste plek en zorg dat u de afvoer buizen goed met elkaar verbind door middel van PVC lijm.
    Zet de douchebak vast met sanitair kit zodat deze op zijn plek blijft staan. Probeert u lekkages te vermijden door een klein luikje te maken in de voorzetwand van de bak zodat u altijd bij het afvoer putje aan de onderkant kunt.
  • Mengkraan aansluiten: Nu u het bovenstaande allemaal heeft uitgevoerd is het tijd om de waterleiding aan te sluiten op de mengkraan. U kunt de kraan aansluiten op de bestaande waterleiding door middel van de bijgeleverde T-stukken en snelkoppelingen.
  • Sluit de kraan aan op de waterleiding en zorg ervoor dat u de knelkoppelingen goed vast draait zodat deze niet gaan lekken.
  • Douchewand plaatsen: Nu we bijna alles hebben gehad is het tijd om de douchewand te gaan plaatsen. Deze wand zal al het spatwater tegenhouden en begeleiden naar het afvoerputje. De douchewanden (meestal van glas) zijn in de maten verkrijgbaar die overeenkomen met de maten van de douchebak.

Zorg ervoor dat u de glazenwanden goed waterpas plaatst en deze naderhand ook afwerkt met een silicone kit.

Installatie

Als er een douchecabine geplaatst wordt  moeten alle waterleidingen en afvoeren goed voor elkaar zijn zodat de douchebak naar behoren geïnstalleerd kan worden.

De afvoer moet netjes aangesloten kunnen worden en ook de randen langs de douchebak moeten netjes dicht gekit worden.

Zoals u begrijpt is dit specialistenwerk, de loodgieter expert is zeer ervaren met deze klus en kan dit voor u uitvoeren. Door onze ervaring kunnen wij de douchecabine in een dag plaatsen.

Afwerking douchecabine

De douchecabine zelf moet ook mooi zijn geplaatst en fraai zijn afgewerkt. Deze wordt als het ware op de douchebak geplaatst.

Naast het esthetische nut heeft de afwerking ook een zeer belangrijke functionele kant: is hij niet goed afgewerkt, dan heeft u kans op lekkage.

Er kan dan schade ontstaan aan uw muren en vloeren en ligt schimmelvorming op de loer.

Ook is er na verloop van tijd dan een risico op lekkage naar een verdieping lager dan waar de douchecabine geplaatst is.

Douchecabine op tegelvloer

Wanneer er alleen een tegelvloer met een afvoer in de badkamer aanwezig is, is het mogelijk om daaroverheen een douchecabine te plaatsen.

Wij kunnen dan precies uitmeten welke douchecabine er het best past bij de ruimte. Uiteraard kunt u zelf ook aangeven hoe groot u de cabine wilt hebben.

Er zijn standaard cabines beschikbaar maar natuurlijk kunnen wij ook een cabine op maat laten maken.

De cabines worden veelal van doorzichtig plastic of glasplaten gemaakt.

Open of gesloten douchecabine

Bij een gesloten douchecabine is er een deur aanwezig die de cabine kan sluiten tijdens het douchen. Meestal zijn normale of schuifdeuren.

Het afsluiten van de geplaatste douchecabine zorgt ervoor dat er geen water de douche uitspat, iets wat veel mensen als prettig ervaren. Een minpunt is dat het duurder is dan een open variant.

Bij een open douchecabine plaatsen is er meestal maar 1 wand of glasplaat nodig. Deze zorgt ervoor dat er aan de zijkant van de douche geen water weg spat.

Het plaatsen is gemakkelijker dan een gesloten cabine en ook de kosten zijn lager omdat er minder materiaal nodig is en omdat het plaatse gemakkelijker is.

Douchecabine plaatsen prijs

De prijs van het laten plaatse van douchecabine is voor een groot deel afhankelijk van wat voor douchecabine u wilt laten plaatsen. Zo zal een op maat gemaakte glazen douchecabine een stuk goedkoper zijn dan een kant en klaar oplossing uit een bouwmarkt.

Daarnaast zal er een vakman moeten langskomen om de cabine daadwerkelijk te plaatsen. Zo een vakman kost ongeveer €35 per uur.

Badkamer laten installeren

Bij het laten installeren van een badkamer komt er een hoop kijken. Niet alleen de aan en afvoerleidingen moeten worden aangelegd maar ook het sanitair zal moeten worden geplaatst.

Het is daarom verstandig ruim van te voren alles goed door te spreken met de installateur zodat hij een goed advies aan u kan geven wat er uiteindelijk allemaal mogelijk is.

Prijzen vrijblijvend aanvragen

De kosten voor het laten plaatsen van een douchewand bak of -cabine is geheel afhankelijk van de situatie van uw badkamer en wensen.

Wilt u een douchecabine? Bel of mail naar de Loodgieter-Expert. Wij maken graag een duidelijke offerte voor u waarin wij laten zien dat wij voor een zeer aantrekkelijk bedrag uw douchecabine kunnen plaatsen.

Na een aanvraag voor een offerte zullen wij binnen 2 werkdagen reageren met een offerte op maat voor uw situatie. Uiteraard kunt u ook bij andere bedrijven een offerte aanvragen om ze de prijzen te vergelijken en te zien dat wij echt heel goedkoop werken.

Wij bespreken graag de mogelijkheden met u en geven u alle informatie die u nodig heeft. Wilt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen en ontdekken wat de prijzen zijn?

Vul dan het online offerteformulier in en u kunt binnenkort een zeer aantrekkelijk voorstel tegemoet zien.

Loodgieter Expert
Loodgieter Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!