Rioolverstopping verhelpen

Een rioolverstopping of een verstopte afvoer in uw huis is zeer vervelend.

Omdat het riool zijn afval niet meer kwijt kan en dit onder of vlakbij uw huis blijft hangen, raakt op den duur uw complete afvoer verstopt.

Bovendien krijgt u te maken met stankoverlast. Een dergelijke ontstopping moet dan ook snel worden opgelost.

Op deze pagina vertellen wij u wat de kosten zijn voor het laten oplossen of verhelpen van een riool verstopping in uw woning en geven wij tips dit te voorkomen.

Hoe raakt het het riool verstopt?

Een rioolverstopping komt regelmatig voor bij woonhuizen. Het aantal verstoppingen van het riool wat wij jaarlijks verhelpen komt vaak door het doorspoelen van vaste stoffen.

Denkt u hierbij aan het volgende:

  • Babydoekjes
  • Stof en textiel
  • Plastic
  • Maandverband / tampons
  • Teveel wc papier in een keer

Maar niet alleen maar de bovenste vaste stoffen kunnen voor problemen zorgen. Ook vet en olie kunnen niet op het riool geloosd worden. Vooral maandverband en vet zijn de grootste boosdoeners van een uiteindelijke verstopping van het riool.

Ontstoppingsdienst

Onze ontstoppingsdienst voert tevens reparatie en onderhoudswerkzaamheden uit in en rond het riool. De werkzaamheden die wij uitvoeren zijn dus meer dan alleen het ontstoppen.

Wij voeren onder andere werkzaamheden uit zoals het opnieuw aanleggen van de afvoer, het repareren van leiding breuken en bekijken het ontstoppingsstuk van het riool.

Maar wat wij ook kunnen oplossen voor u is de vieze riool geur die wel eens naar boven wil komen. Wilt u graag is weten wat de kosten zijn om uw riolering eens door te laten spoelen of uw verstopping te laten verhelpen?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons en en ontvang de prijs binnen enkele dagen.

Rioolgeur oplossen

Bij een vieze rioolgeur is er vaak sprake van een lekkende of verstopte rioolbuis. Denk hier aan een breuk of scheur die in de leiding is gekomen en de rioolgeur laat ontsnappen.

Door middel van onze speciale techniek die met een schade vrije rook simpelweg de lekkage snel te voorschijn tovert is zelfs dit probleem snel voor u verholpen en bent u van die vieze rioolgeur af.

Regelmatig krijgen wij de vraag” valt een rioolverstopping onder de verzekering” In de meeste gevallen zal de verzekering de complete schade dekken en zijn de kosten dus niet voor u!

Rioolverstopping makkelijk bereikbaar

In tegenstelling tot uw afvoer, is uw riool niet gemakkelijk te bereiken. In het gunstigste geval, bevindt de  verstopping zich onder uw huis in de kruipruimte.

Meer pech betekent dat de verstopping zich net buiten uw huis bevindt. U zult dit niet zelf op kunnen lossen en de hulp van een expert nodig hebben die ook de sloopwerken buitenshuis kunnen uitvoeren.

Verhelpen van een verstopping hoe?

Allereerst geven wij u een advies om een rioolverstopping te voorkomen! Gebruik alleen het riool waar het voor bedoelt is.

Alles wat uit het menselijke lichaam komt en een uitzondering is dan natuurlijk wc papier dat mag het riool inlopen. Ander stoffen of producten zijn zeer slecht voor het riool en de afvoer leidingen en kunnen schade verrichten.

Mocht het zo wezen dat u in een ouder huis woont en u netjes bent omgegaan met het riool maar toch wel eens een verstopping heeft gehad dan kunnen wij u een zeer goede tip meegeven.

Namelijk: gooi heet soda water in uw spoelbak een keer in de maand! Het riool word op deze manier schoon gespoeld en zal verstoppingen voorkomen.

De meeste verstoppingen worden verholpen met een draai veer. Deze veer klopt de gehele rioolbuis weer schoon en word hierna op hoge druk doorgespoeld.

Ontstoppingsstuk opgraven

Als de leiding verstopt zit dan moeten we achterhalen waar dit precies is. Vaak zit het hem in het ontstoppingsstuk. Het ontstoppingsstuk moet opgegraven worden om zo de verstopping te kunnen oplossen.

Vaak licht het ontstoppingsstuk op de perceelgrens net op uw eigen grond of net op de gemeente grond.

Mocht het zo wezen dat u bij het openen van het koppelstuk ziet dat er water instaat dan zal de verstopping in de riolering van de gemeente zitten.

Neem contact op met uw gemeente en vraag of ze dit probleem willen oplossen. Als het ontstoppingsstuk droog staat dan zit het in de particulieren riool.

Mocht dit het geval wezen dan zijn de kosten van een loodgieter voor u zelf. Huur dan een professionele loodgieter in.

ontstoppingsstuk opgraven

Rioolverstopping kosten

In geval van een verstopping te laten verhelpen kunt u een beroep doen op onze loodgieters. Als allround loodgieter is geen enkele rioolverstopping een probleem voor ons.

Ook niet als deze zich niet in of onder uw huis bevindt. Wij beschikken over de juiste mensen en de juiste spullen om het riool bloot te leggen op de plek waar de verstopping zich bevindt.

Natuurlijk doen wij dit op een manier waarvan u zo min mogelijk hinder ondervindt. Wij lossen uw verstopping op en werken eventuele graafwerkzaamheden weer netjes weg tegen een scherp uurtarief.

Wilt u meer informatie over de kosten van een rioolverstopping of het verhelpen daarvan, vul dan alstublieft het offerte formulier in. Na het invullen van uw gegevens zullen wij u binnen enkele dagen een scherp prijsvoorstel doen.

Loodgieter Expert
Loodgieter Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!